A 38 éves férfi irtózatos fájdalmat érzett az arcán… az orvosi diagnózis hallatán, az egész világ összeomlott benne!

Figyelmeztetés – ebben a cikkben szereplő tájékoztató jellegű képek zavaróak lehetnek egyes olvasók számára!

Tim McGrath, 38 éves amerikai állampolgár, Michigan államban élt családjával. Egyik reggel arra ébredt, hogy erős fájdalmat érez az állkapcsában. Akkor még nem tudta, hogy életében ez az utolsó nap, amikor normális életet élhet.

Az orvosi vizsgálat megmutatta a bajok forrását: egy úgynevezett ízületi szarkóma alakult ki az arcán. Ez egy nagyon ritka és agresszív lágyrész daganat, amely gyakran különösebb tünetek nélkül jelentkezik, azonban nagyon gyorsan az egész szervezetben elterjedhet.

Tim úgy döntött, hogy műtéti beavatkozás nélkül veszi fel a harcot a daganatos betegséggel, de tizonnyolc hónappal később a daganat már akkora volt, mint egy sárgadinnye. A kemoterápiás kezelésre sem akart visszahúzódni. Ezek után az orvosoknak el kellett távolítaniuk a szarkómát az arcáról – a műtét körülbelül harminc órát vett ígénybe.

Az orvosok megpróbálták a lehető legjobbat, hogy a 38 éves férfi arcát helyrehozzák, de mindenféle kísérletezésük hiábavaló volt, mert a férfi teste nem fogadta el a transzplantációs sebészeti beavatkozásokat. “A műtét után megdöbbentem. Nem tudtam elhinni, hogy az orvosok eltávolították a fél arcomat” – számolt be Tim a New York Times-nak adott interjúban.

Arca teljesen eltorzult és gyakran befertőzött, de nemcsak fizikailag sérült meg, hanem lelkileg is teljesen összetört. “Az emberek furcsa szemmel néznek rám, különösen a gyermekek, akik félnek tőlem, mert nem értik meg, hogy mi történt velem.”

Rengeteg sebészi kísérlet után, Tim végül új reményt kapott, miután Dr. Kongkrit Chaiyaste sebész orvos beavatkozásai sikeresnek bizonyultak. A fiatal férfi több plasztikai beavatkozáson átesett és az orvosoknak végül sikerült bőrt eltávolítaniuk a lábáról és kezéről, amit az arcán felhasználtak, hogy amennyiben lehetséges, helyrehozzák a férfi arcát.

A műtét után a 38 éves férfi elmondta, hogy az evés és ivás kissé nehézkessé vált, bizonyos szavakat is nehezen tud kimondani, de az életminősége sokat jelentős mértékben javult, hiszen már nincsenek nagy fájdalmai.”

Tim kezelése azonban még nem ért véget, csak egy kis szünetet szeretnének tartani. “Dr. Chaiyaste azt javasolta, hogy pihenjek egy évet, aztán a sebész orvosok újabb beavatkozásokkal megpróbálják lehetővé tenni, hogy normálisan tudjak étkezni.”

Annak ellenére, hogy ennek a tragikus betegségnek következtében Tim arca teljesen eltorzult, a 38 éves férfi nem veszítette el optimizmusát, és ez valóban példa értékű mindenki számára.

“Azért láttuk fontosnak, hogy megosszuk ezt a történetet, hogy az emberek szokjanak le a felesleges panaszkodásról és éljék boldogan az életüket!”

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏