A benőtt szőrszálak ellen fájdalommentesen, házilag

Benőtt szőrszálakkal a test azon részén találkozhatunk, amelyek rendszere szőrtelenítés alatt állnak. Ezek elég kellemetlen, fájdalmas és lassan gyógyuló folyamatot tudnak előidézni, de erre is van megoldás a természet patikájában.

Akár borotvával, akár gyantával, akár epilátorral szőrtelenítesz, megeshet, hogy néhány szőrszál nem bújik ki, hanem egyszerűen benő a bőröd alá. Ez nemcsak azt a hatást kelti, mintha hiányos lett volna a szőrtelenítés, de olykor fájdalmas lehet, akár elfertőződhet vagy be is gyulladhat, ami odáig fajulhat, hogy bőrgyógyászhoz kell fordulni. A szőrtüszőgyulladás kialakulhat benőtt szőrszál vagy bakteriális fertőzés miatt is. Ez gyakran sokkal súlyosabb és fájdalmasabb, mint a benőtt szőr, nehezebben gyógyul, és ha nem kezelik megfelelően, romlik a helyzet. Súlyos esetben orvoshoz kell fordulni, de egy kisebb szőrtüszőgyulladást otthon is kezelhetsz.

Íme a módszer:

Vegyünk egy forró zuhanyt

A forró víz segít megnyitni a pórusokat, tonizálni a bőrt, ellazítani és puhítani a felső bőrréteget, így puhává válik a bőr, a szőrszál pedig megközelíthetővé válik.

Radírozás

A második lépésben önmagunk kell elkészítenünk egy bőrradírt, ami segít eltávolítani az elhalt hámsejteket. Óvatosan kell masszírozni, ha szeretnénk, használhatunk kesztyűt vagy szivacsot. Amihez szükség van a bőrradírhoz: őrölt kávé, kristálycukor, só és olívaolaj. A hozzávalók elkeverésénél arra kell figyelni, hogy bőrradír szerű, sűrű masszát kapjunk.

bbbb

Illóolajok, amelyek ideálisak a benőtt szőrszálhoz

Miután vége a meleg zuhanynak, megtörtént a radírozás, töröljük szárazra a bőrt. Az alábbi illóolajokkal pihentethetjük a bőrt, nyugtathatjuk a duzzanatot és a gyulladást, valamint elősegíthetjük a szőrszál kifordulását: varázsdió és teafa illóolaj.

Benőtt szőrszál eltávolítása

Soha ne puszta kézzel nyúljunk a benőtt szőrszálhoz, és ne nyomjuk össze a gyulladt területet. Használjunk egy szemöldökcsipeszt, amit előtte mindenképp fertőtlenítsünk le! Miután láthatóvá válik a szőrszál, óvatoson kezdjük el eltávolítani. Ezután vattával átitatott orvosi alkohollal vagy aloe verával törölgessük át a területet, ami nagyon fontos a fertőzések elkerülése érdekében.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏