A csótányok gyűlölik ezt a zöldséget. Tegyél egy szeletet belőle a földre, és eltűnnek a bogarak örökre

csotany

Ezt a közkedvelt nyári zöldséget imádjuk, de azon túl, hogy finom, számos jótékony hatása van az egészségünkre is. Fogyasszunk belőle minél többet. A nagy nyári melegben pedig külön ajándék az, hogy hidratálja és hűsíti a szervezetet.
Kiváló diétás tízórai lehet belőle: vigyünk a munkába egy nagyobb uborkát, vágjuk kockákra, öntsük le joghurttal és szórjunk rá egy kevés kaprot. Igencsak ízletes, könnyű, de mégis laktató – így a kalóriák sem kúsznak fel ránk.

De azon túl, hogy finom csemege és tápláló zöldség, az uborka egy különleges hatással rendelkezik. Talán még nem hallottunk róla eddig.

A Föld egyik legrégebbi lakói a dinoszauruszok után a csótányok. Annyira alkalmazkodtak mindenféle életkörülményhez, hogy igencsak nehéz velük elbánni. Akinek volt már dolga csótánnyal, az tudja, nehéz feladat megszabadulni tőlük. Most mutatunk egy egyszerű és vegyszermentes módszert.
Vegyünk egy uborkát, szeleteljük darabokra, és tegyük a szoba azon sarkába, ahol észrevettük, hogy csótányok bukkantak fel. Ezzel a trükkel könnyedén megakadályozhatjuk további szaporodásukat, hiszen a zöldség erőteljes szaga riasztja őket.

Érdemes kipróbálni!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏