A férfi egy kis tojást talált az állatkereskedésben, majd úgy döntött, hogy megmenti. Erőfeszítéseinek jutalma egy szép papagáj lett

Alvin Wills egy holland blogger, aki követőivel mindig azon fáradozik, hogy segítse a bajba jutott állatokat. A férfi nemrég egy állatkereskedésben járt, ahol egy apró tojásra bukkant. A kalitkában ugyan élt még más madár is a tojással, de a tojást rakó nőstény papagájt nemrég örökbe fogadták, az anyai gondoskodás nélkül pedig esélye sem volt a túlélésre. Itt jött Alvin a képbe.

A Xsense-nál nagyon inspirálónak és aranyosnak találtuk a holland állatbarát történetét, ezért úgy döntöttünk, hogy az izgalmas kalandját veletek is megosztjuk. ?

Alvin Wilss – holland állatbarát.

Alvin gyerekkora óta segít bajba jutott állatokon. Napjainkban a férfi egy YouTube csatornát vezet, ahol arról beszél, hogyan lehet megmenteni a madarakat. Legutóbbi kalandja teljesen váratlanul, egy állatkereskedés egyik kalitkájában fogadta a férfit.

Egy nap Alvin állatkereskedésben járt, és valami szokatlan dologra bukkant.

Egy apró tojás hevert a törpepapagájok kalitkájának alján. Az ott dolgozó nő elmondta, hogy korábban egy nőstény papagáj is élt itt, de azt nemrég megvásárolták és csak egy hím maradt a kalitkában. Alvin szerint a kis tojásnak így esélye sem volt a túlélésre, ezért a férfi úgy döntött, hogy magával viszi a tojást, és az állatkereskedésben is úgy vélték, hogy így lesz a legjobb.

A tojás olyan apró volt, hogy elfért egy gyufásdobozban.

Alvin elmagyarázta, hogy a törpepapagáj az egyik legkisebb papagájfaj.

Hazaérve Alvin egy inkubátorba tette a tojást.

Az első napokban nem történt változás, a negyediknél azonban a férfi szívdobbanásra lett figyelmes.

A természetben a nőstény madarak rendszeresen forgatják a tojásokat, ezért Alvinnak is ugyanezt kellett tennie: naponta háromszor forgatta meg a tojást az inkubátorban.

A 19. napon már ki is kelt a kismadár.

A madárka megjelenésével Alvin gondoskodó tyúkanyóvá vált.

A férfi utánajárt, hogyan kell etetni pontosan egy törpepapagáj fiókát, így végül naponta 8 alkalommal, egy kanálból itatta őt.

A férfi gondozása alatt a kis madárka egyre csak nőtt és erősödött.

Idővel az apró fiókából gyönyörű papagáj lett, aki már repülni is megtanult.

Ekkor Alvinnak eszébe jutott a kis kedvencének apja, aki ez idő alatt végig az állatkereskedésben volt.

A férfi felhívta a kereskedést, és kiderült, hogy az apa papagáj még mindig ott lakik, tehát Alvin visszament és megvásárolta, hogy újra egyesítse a kis madárcsaládod. A férfi elmondta, hogy nem tudja, vajon a két papagáj felismerte-e egymást és tisztában vannak-e a rokonsággal, de a férfi szeretne hinni benne, hogy igen.

Alvin egy videóban, a YouTube csatornáján keresztül osztotta meg a nem mindennapi kalandját.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏