A fiatal fiú a műtét után felébred és meglátja, hogy az orvos tett valamit anélkül, hogy megkérdezte volna!

A legtöbb ember nem szeret sokáig kórházban maradni. Ez egy olyan szükséges állapot, ami nem túl szórakoztató, és számoljuk a napokat, amíg haza nem mehetünk.

Teljesen normális, ha kissé idegesnek érzed magad, amikor kés alá kell feküdnöd, szóval el lehet képzelni, milyen rosszul érzi magát egy kisgyerek ebben a helyzetben. Dr. Travis Groth, a Wisconsin-i Milwaukee Gyermekkórház gyermekorvosa ezt nagyon jól ismeri. Amikor a fiatal betegeit kezeli, akkor gondoskodik a legközelebbi barátaikról – a kitömött játékaikról.

“Az a küldetésünk, hogy minden gyermek kényelmesen és biztonságban érezze magát, legyen szó akár a kedvenc játékaikról vagy a kedvenc karakterükről. Tudjuk, hogyan lehet a gyermekeket jobb kedvre deríteni” – magyarázta Dr. Groth.

Amikor a fiatal betegek felébrednek, felfedezik a kedvenc plüssállatukat, amelyek mellettük ülnek, és a sajátjukéhoz hasonló kötést viselnek. Időnként javításokra van szükség, és Dr. Groth készen áll a sürgősségi eljárás végrehajtására a “plüss társaik” számára – természetesen ingyen.

Mivel a kitömött állat olyan kötést hord, mint a kis beteg, ennek hatására a beteg nem érzi magát egyedül, mert a legjobb haverja pontosan tudja, hogy milyen érzés.

Dr. Groth a játékot is beküldi a röntgenszobába. A gyerekek ezután a röntgenkészüléket biztonságosnak tartják.

Amikor egy fiatal lánynak meg kellett operálni a fülét, Dr. Groth megbizonyosodott arról, hogy a macskája füle is be legyen kötve.

Egyik nap, Dr. Groth még a Sütiszörnyet is beültette a műtőbe, akin egy hosszú agyműtétet kellett végrehajtani. A nap végén az embertársán ugyanazt az eljárást kellett végrehajtania.

Az orvos és csapata azért járt iskolába, hogy megjavítsák a beteg embert de idővel azt is megtanulták, hogyan kell egy kisgyermekek szívét is megjavítani. És ez talán a különbség az orvos és az igaz gyógyító között.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏