A fodrászok őszintén beszéltek azokról a bosszantó dolgokról, amiket szinte minden ügyfelük elkövet

A hajvágás és a fodrászatok felkeresése sokunk számára érzékeny pontnak számítanak. Vannak persze olyan emberek, akik tényleg csak azért mennek a fodrászatba, hogy néhány centivel rövidebb legyen a hajuk, és mivel nincsenek túlzott igényeik, ezért általában boldogan távoznak a hajvágás után. Sok embernek azonban ennél magasabbak az elvárásai, néha talán túl magasak és teljesíthetetlenek is, ilyenkor pedig a fodrászoknak és nekik is bosszantó lesz a frizura átalakításának folyamata.

1. Hozz magaddal egy fotót az általad vágyott frizuráról.

De legyenek reálisak az elvárásaid. Például, ha szőke akarsz lenni, de a hajad jelenleg fekete, akkor készülj fel rá, hogy ez egy több hónapos folyamat lesz, és nem olcsó.

2. Mindig mosd meg a hajad, mielőtt fodrászhoz mész.

Különösen, ha a hajvágás ára nem tartalmazza ezt a szolgáltatást, de pedig nem akarsz plusz pénzt fizetni, vagy épp nincs időd ilyenekre. Azért is célszerű ezt meglépni, mivel egyetlen fodrász sem szereti végighúzni a kezét az egyhetes zsíros hajon.

3. A göndör hajnak teljesen száraznak kell lennie a hajvágáshoz.

Máskülönben száradás után teljesen másképp fog kinézni, és nemcsak a viselőjét, de még a fodrászt is nagyon meg fogja lepni az eredmény.

4. Soha ne tedd keresztbe a lábad, miközben vágjuk a hajad.

Még a legapróbb testtartással kapcsolatos változás, például a lábak keresztezése is egyenetlen frizurához vezethet. Mindig ügyelj arra, hogy egyenesen ülj, különösen a rizikós részek vágása közben.

5. Soha ne gyere garbóban vagy más hasonló ruhában a fodrászhoz.

Nem számít, mennyire szereted Istent, és mennyire szemérmes vagy, az ilyen ruhák nagyon megnehezítik a hajvágást és jó esély van rá, hogy koszosak is lesznek.

6. Soha ne mondd azt: „vágjunk belőle kicsit, aztán nézzük meg, hogy néz ki”.

Így a fodrásznak tulajdonképpen két frizurát kell készítenie, ami időben és pénzben is nagy pluszt jelent majd. Erre nem árt felkészülni.

7. Figyelj oda a személyes higiéniára.

A fodrászok is megtagadhatják és meg is tagadják a rossz higiéniájú emberek kiszolgálását.

8. Ne nyöszörögj, miközben mossuk a hajad.

Egyszerűen ne.

9. Legyél őszinte, különben a festés igazi katasztrófává válhat.

Nem kell megpróbálni lenyűgözni a fodrászodat és hazudni arról, hogy természetes a hajszíned. A különféle festékek ugyanis teljesen másképp reagálnak a természetes hajra és a festett hajra, így a festett hajra történő rosszul megválasztott festék valódi katasztrófához vezethet.

10. Ne mondd, hogy „ugyanaz lesz, mint legutóbb”.

Kivéve, ha a fodrász a gyerekkori barátot, és pontosan tudja, hogy mit és hogyan szeretsz. Ellenkező esetben ne feltételezd, hogy annyira fontos vagy, hogy a fodrász megjegyezte az általad preferált frizurát vagy bármi ilyesmi.

11. Mindig pucolj fület, mielőtt fodrászhoz mész.

Egyik fodrász sem akarja a zsíros füledet bámulni, miközben a hajadat csinálja.

12. A tökéletes szín a Te feladatod.

Különösen, ha furcsa színt vagy árnyalatot szeretnél. A fodrász persze megtesz minden tőle telhetőt, de ha nem vigyázol a hajadra, vagy olyan sampont használsz például, ami nem megfelelő, akkor a legtökéletesebb szín is gyorsan megkophat.

13. Érkezz időben.

A fodrászok korlátozott számú embert tudnak fogadni naponta, és a késések nagyon fel tudják borítani az időbeosztást, főleg, ha több embert is csinálnak egyszerre. (például az egyiknek a haját vágják, míg a másiknak a festéket szárítják)

14. Hajmosás közben ne tartsd nyitva a szemed.

Ez furcsának és kissé kínosnak hat.

15. Ne mozgasd a fejed addig, míg nem mondják.

Soha.

16. Ne próbáld meggyőzni a fodrászodat a politikai nézeteiről.

Különösen a férfiak, de egy-két női ügyfél is szeret a politikáról beszélni hajvágás közben, és ha ez nem lenne elég, meg is próbálják maguk mellé állítani a fodrászukat, amennyiben az nem ért egyet velük. Ne csinálj ilyet. Ez egy fodrászat, nem a parlament.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏