A hattyú szó szerint belehalt a bánatba, miután egy csapat tini téglával összetörte a tojásait

Sokan azt gondolják, hogy az állatoknak nincs lelke, ők nem tudnak sem örömöt, sem bánatot érezni, mivel ösztönlények és az hajtja őket. Nos, ez hatalmas tévedés, mivel nekik is van lelkük és bizony elég sok érzelmet ki tudnak fejezni. Gondoljunk csak arra, mikor egy anyaoroszlán védi a kicsinyeit, vagy mikor a kutyák behúzzák fülüket-farkukat a félelemtől, mikor örülnek és farkukat csóválják. Jelenlegi cikkünkben egy hattyú halt bele a bánatba, miután tojásait, néhány suhanc elpusztította.

A barbár eset még tavaly május végén történt az Egyesült Királyságban, azon belül is Kearsley városában. Ez a történet igazi iskolapéldája lehetne annak, hogyan teheti tönkre az emberi butaság és kegyetlenség egy ártatlan állat életét. Pár tinédzser úgy gondolta, hogy szórakozik egy kicsit egy hattyú pár fészkével. Fogták magukat, majd kövekkel és téglákkal kezdték el dobálni a fészket, s benne a tojásokat. Nem kellett sokáig csinálniuk, hamar bekövetkezett a baj.

A madaraknak az eset után igazi drámával kellett szembenéznie. A hat lerakott tojásból egy maradt meg, de a benne lakó fióka már nem kelt ki. Néhány hét múlva a hím elhagyta a fészket. Szakemberek szerint stressz miatt hagyhatta magára társát. Ezt követően a nőstény egyedül maradt. Nem telt el sok nap és megtalálták annak holtestét is a tönkretett fészek közepén. A szakértők azt mondják, szó szerint belehalt a bánatba.

Sam Woodrow, a vadon élő állatok aktivistája azt mondta:

“Valószínűleg összetört szívvel halt meg, mikor egy életre elvesztette élettársát és utódait. A hattyúk egy életre választanak párt, és ha elhagyják őket akkor valóban szomorúságot, bánatot éreznek. Képesek ugyanúgy gyászolni, mint mi emberek. Milyen emberek azok, akik ilyen kegyetlen sorsra ítélnek élőlényeket?”

Egyes források szerint nem ez volt az egyetlen ilyen eset. Wiltshire-ben egy tizenévesekből álló csapat végzett egy hattyúval és három fiókájával, Londonban pedig egy futó belerúgott egy nemrég kikelt hattyú babába. A kicsi nem élte túl a rúgást.

Nem értjük, emberek, hogy képesek ilyet tenni. Döbbenet és felfoghatatlan. Szegény állat!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏