A kínai lakások 8 jellemzője, ami csak egy kérdést vet fel: “Hogy lehet így élni egyáltalán?”

Kína mindig is nagyon távoli és szokatlan ország volt az átlagos európai emberek számára. Itt szó szerint minden nap valami furcsa dologgal találkozhatunk, nemcsak az utcán, de még az emberek lakásaiban. Az átlagos otthonok fürdőszobai higiéniája szinte már a kórházakhoz hasonlít, a kínaiak pedig nyaraláskor is magukkal viszik a kedvenc konyhai eszközeiket.

A Xsense-nál most felkutattuk kicsit ezt a nagyon különleges országot, hogy megtudjuk, mik azok a dolgok, amik leginkább meglepetést tudnak okozni egy turistának az ott élő emberek otthonaiban.

A fürdőkádban ázás szerelmeseit itt kellemetlen meglepetés érheti: fürdőkádakkal kizárólag a luxusszállodák lakosztályaiban találkozhatunk. A hétköznapi lakások pusztán egy meglehetősen puritán zuhannyal vannak felszerelve, az sem ritka, hogy közvetlenül a WC fölött kell mosakodni.

Idehaza előszeretettel vacsorázunk vagy reggelizünk a konyhában, alkalmanként pedig még a vendégeket is itt fogadjuk. Kínában ugyanez nem működik, ott ugyanis a konyha kizárólag egyetlen funkciót lát el: főznek benne. Az ottani konyhák általában nagyon kicsik, ezért nincs hely benne ebédlőasztalnak sem, rendszerint a lakás egy más pontján fogyasztják el az elkészített ételt.

8. Az általunk ismert zuhany és fürdő nem létezik.

7. Itt nem fognak tudni baráti összejöveteleket rendezni a konyhában.

6. Az egész lakásban csempe van a padlón.

5. Az asztalokat és a bútorokat mindig leterítik valamivel.

4. Sütő helyett szokatlan eszközt használnak.

3. Tér elolsztás.

2. A vízmelegítő bojler náluk nem luxus, hanem szükségszerűség.

1. Kínában nem érdemes különösebben kötődni az otthonokhoz.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏