A királynő eledele: Megelőzi a cukorbetegséget és az Alzheimert

Sokan azt gondolják, hogy a méhpempő és a propolisz az voltaképpen ugyanaz, de viszont két teljesen eltérő dologról van szó, mindössze annyi a közös pont, hogy mindkét anyagot a méhek állítják elő.

mehpempo

A propoliszt a kis szorgos rovarok elsősorban a kaptár fertőtlenítésére, rendbetartására használják, míg a méhpempő a királynő fő eledele. A méhpempőt a dolgozók a garatmirigyükben termelik, amelyet az örök élet és fiatalság elixírjének is neveznek, mivel ezt az egyedülálló táplálékot a királynő élete végéig fogyasztja, ezért akár négy-öt évig is képes élni.

Ezzel szemben a dolgozók csak megszületésük után az első három napban ehetik a szuperétket, és így ők mindössze két hónapig maradnak életben. A méhpempő mintegy 66 százalékban vizet tartalmaz, de van benne cukor, fehérje, zsírsav, enzimek, aminosavak, és számtalan vitamin, ilyen a B1-, B2-, B6-, a C- és a bőr öregedését visszatartó E-vitamin is, ugyanakkor foszfor, vas, kalcium és szilícium is található benne.

Nagyon jó idegnyugtató hatása van, ezért kiemelten hatásos tud lenni a mentális betegségek kezelésekor, és az időskori demenciát is meg lehet előzni a méhpempő megfelelő fogyasztásával. De emellett még segít a klimax tüneteinek enyhítésében, erősíti az immunrendszert, baktérium-, vírus- és gombaölő és a szervezet méregtelenítését is beindítja.

Aki különböző bőrbetegségektől szenved, vagy asztmája van, az is kipróbálhatja ezt a természetes gyógyszert, és akinek a vérnyomásával van problémája, az is szedhet méhpempőt. Japán tudósok pedig nemrég arra jöttek rá, hogy még a csontok fel- és újraépítésében is segít, így nagy támogatás a csontritkulásban szenvedő, idősebb betegeknek is.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏