A kisbaba két arccal jött a világra… 13 évvel később mindenkit meglepett!

Figyelmeztetés: A cikkben szereplő képek zavaróak lehetnek egyes olvasók számára.

Brandy és Joshua Johnson Missouri államból (USA) a harmadik gyerekük születésén örvendeztek és a névadáson gondolkodtak. Végül eldöntötték, hogy a kisfiút Tres-nek fogják elnevezni. De amikor a kisfiú világra jött, a szülők azonnal rájöttek, hogy nagy a baj. Az orvosok diagnózisától hirtelen úgy érezték, hogy kicsúszik a lábuk alól a talaj.

Miután a kis Tres megszületetett, az orvosok semmi esélyt sem láttak a túlélésre. A kisfiú diprosopus-al, azaz kétarcúságnak nevezett fejlődési rendellenességgel született, ami a sziámi iker terhesség extrém formája és rendkívül ritkának számít és a legtöbb esetben halálos betegséggel jött a világra.

A rendellenesség következtében a kisfiú két arccal született, a két szeme nagyon távol helyezkedtek el egymástól, az orra is két részből állt, szóval azt a benyomást keltette, mintha arca két különböző fél arcból tevődne össze. A szakirodalom eddig mindössze 35 ilyen esetről tud. Egyik gyermek sem élte meg a felnőttkort.

A deformálódás következtében a koponyacsont nyomást gyakorolhat az agyra, ami korlátozná a kisbaba kognitív képességének fejlődését. Az orvosok egyetértettek abban, hogy a kis Tres valószínűleg soha nem tud megtanulni járni, beszélni, de a szülei soha nem adták fel a reményt.

Sajnos, Brandy és Joshua gyakran szembe ütköztek a nyilvánosság ellenkező véleményévéel, akik vádolták őket, hogy miért nem vetette el a kisbabát, hiszen egy gyerek sem érdemelné meg, hogy ilyen betegséggel élje le az életét. A házaspárnál azonban ez a fajta megoldás számításba sem jöhetett.

Néhány év elteltével a fiúnál súlyos epilepsziás rohamok jelentkeztek. Olyan is volt, hogy naponta 400 rohamot kellett átélnie. Mivel az orvosok tanácstalanul álltak szemben a problémával, a család úgy döntött, hogy kipróbál valami újat, ami később teljesen megváltoztatta Tres életét: a kannabisz olaj!

Hála a kannabisz olajnak, a fiú állapota jelentős mértékben javulni kezdett. “Már rengeteg vizsgálaton esett át, de már az első héten, miután elkezdte fogyasztani a kannibisz olajat, az epilepsziás rohamok száma naponta 40-re csökkent. A kognitív képességei is jelentős mértékben javulni kezdtek, és rövid idő alatt a súlyfeleslegétől is megszabadult, néhány hónap alatt 18-34 kilót vesztett. A kannibisz olajnak köszönhetően most már egyre gyorsabb, ügyesebb, erősebb és intelligensebb” – mesélte Brandy.

Tres valóban egy igazi harcos, aki soha nem adja fel a küzdelmet. A közelmúltban a családdal megünnepelték a fiú 13-ik születésnapját. “Nem tudom elhinni, hogy a kisfiam már 13 éves. Az elmúlt 13 év a túlélési küzdelemről szólt” – mesélte az édesanyja.

“Gyakran mondogattuk férjemmel, hogy Tres-nek ez az utolsó napja, de most már abbahagytuk a számolást. Ma Tres egy tinédzser fiú, akinek az élet minden pillanata egy ajándék.”

A házaspár egy adománygyűjtő kampányt is elindított, hogy pénzt gyűjtsenek a további kezelésre. Igazán inspiráló a család bátorsága, szeretete és kitartása, amelynek köszönhetően Tres is élvezni tudja az életet. Tres pedig élő bizonyíték arra, hogy soha nem szabad feladni a reményt. Sok erőt és gyógyulást kívánunk neked Tres!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏