A kisfiúnak 30 öltésre volt szüksége, miután ez a játékszer felrobbantotta az arcát – veszélyes trend terjed!

Az úgynevezett “Fidget Spinner” nagyon divatos lett a gyermekek és a serdölők körében. A kis pörgettyűnek stresszoldó hatást tulajdonítanak és az autisták és a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarúak koncentrálását is segítheti, bár ezzl kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Tény, hogy hazánkban is népszerűvé vált, és az összes tanár rémálma volt ebben az évben.

John Harris is az Egyesült Államokból is csaknek olyan lelkes Fidget Spinner rajongó volt, mint a kisfia. Együtt szoktak játszani ezzel a “stresszoldó” pörgettyűvel, aztán nemrég megláttak egy ötletet az interneten, hogy sűrített levegő fújó segítségével sokkal gyorsabbal forog, hiszen kézzel lehetetlen akkora sebességgel hajtani, mint levegővel.

Míg a kisfiú kezében tartotta a Fidget Spinnert, az édesapa levegőt fújt rá egy fúvóka segítségével, a játékszer pedig egyre gyorsabban és gyorsabban megpördült. Csakhogy a kínai cucc nem bírta sokáig és darabokra hullott a levegőben. A felrobbant játék egyik műanyag darapja pedig a kisfiú arcába csapódott bele.

John kisfiának 30 öltésre volt szüksége (27 öltés kívül és 3 öltés a szájánál) ahhoz, hogy összevarják a sebet.

“Szerencsések vagyunk, hogy nem ment a szemébe” – írta a megrémült édesapa a Facebook-on. “Sokkal rosszabb is lehetett volna.”

John a drámai képekkel fel szeretné hívni a szülők figyelmét, hogy még ezzel az ártalmatlan játékkal sem szabad bizonyos határokat túllépni. Ha nem használjuk kellőképpen, akkor óriási fájdalmakat tud okozni!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏