A lány webkamerája elkezdett furcsán viselkedni, és soha nem kapcsolt ki. De ez még csak a kezdet…

Mindenki használta a webkameráját a laptopján vagy számítógépén legalább egyszer az életben (feltéve, ha rendelkezik kamerával a készülék). Skype-olásra az ismerősökkel, barátokkal, vagy természetesen, szelfi készítésre. Ez a lány is bekapcsolta egyszer a webkameráját, viszont az sosem kapcsolt ki. Erről a lány mit sem tudott…Jó tanács: ezért érdemes letakarni a számítógép webkameráját, amikor nem használjuk.

webcam5

Akinek van webkamerája, az életben egyszer biztosan használta. Ez a lány sem kivétel.

webcam4

De miután az anyukájával beszélt, valami nagyon furcsa dolog történt. A webkamera nem kapcsolt ki. Soha.

webcam3

Erről persze a lány mit sem tudott.

webcam2

Aztán a számítógép furcsán kezdett el viselkedni, néha teljesen váratlanul hangokat adott ki, és volt olyan, hogy az éjszaka közepén zenét játszott le. De ez csak a kezdet volt…

webcam1

A fenti jelenetek egy rövidfilmből vannak kivágva, amelynek a címe “Webcam”. Ez egy megrendezett film, azonban a cselekménye sokkolóan igaz történeten alapul.

2010-ben az FBI őrizetbe vett egy 31 éves Kaliforniai férfit, aki fiatal lányok számítógépére tört be, és a webkamerájukon keresztül kémkedett utánuk. Az FBI beszámolója alapján a 31 éves hacker rosszindulatú vírusokkal fertőzte meg az áldozatok számítógépeit és átvette az irányítást a készülékek felett. Az igaz történet alapján készítette el egy fiatal csapat a lent található “Webcam” című rövidfilmet, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy akárki veszélynek lehet kitéve. Miután megnézted a videót, te is le fogod takarni a webkamerádat valamivel, az biztos.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏
arukereső