A milliomos férfi felfedezi, hogy a lánya és négy unokája évek óta egy autóban lakik

Steve Walton korántsem volt elragadtatva, amikor a komornyikja közölte vele, hogy Morris lelkész várja őt. Fáradt volt a hosszú szingapúri repülőút után, és semmi kedve nem volt a férfi előadásaihoz vagy a közösség támogatására irányuló könyörgéseihez.

Bekísérette a lelkészt, és türelmetlenül intett a kezével az üdvözlésére. “Húzzon bele, ember!” – csattant fel. “Ezúttal mit akar?”

“Walton úr, láttam Susant” – mondta halkan a lelkész, és Steve szíve majdnem megállt. Egyetlen lánya csaknem tizenöt évvel ezelőtt hagyta el a házát, hogy soha többé ne lássa…

“Susan?” Steve aggódva kiáltott fel. “Hol? Mikor? Hogy van?”

“Los Angelesben voltam, segítettem egy barátomnak, akinek missziója van a hajléktalanok között, és ott láttam őt” – mondta a lelkész.

“Önkéntes volt? Elmondta neki, hogy kerestem?” – kérdezte Steve.

“Nem – mondta Morris lelkész finoman. “Nem volt önkéntes, Mr. Walton. Hajléktalan. Ő és a gyerekei egy autóban élnek.”

Steve annyira megszédült, hogy le kellett ülnie. “Hajléktalan? Az én Susanom? Gyerekek?” – zihált.

“Attól tartok, igen” – mondta a lelkész. “És még akkor sem hallgatott rám, amikor mondtam neki, hogy jöjjön haza.”

“De miért?” – kérdezte Steve dühösen. “Már nem azzal a lúzerrel van, ugye?”

“A férje három éve meghalt, Mr. Walton” – magyarázta a lelkész. “És azt mondta nekem, hogy nem hozná a gyerekeit egy olyan házba, ahol az apjukat megvetik.”

Steve Walton érezte, ahogy a düh régi ismerős hulláma végigsöpör rajta. Tizenöt évvel később Susan még mindig dacolt vele! Eszébe jutott a jelenet a dolgozószobájában, és Susan nyugodt tekintete, ahogy a férfi szónoklatai közben az övébe nézett:

“Tizenhat évesen terhes, ráadásul a KERTÉSZTŐL!” – ordította. “Nos, ezt el fogjuk intézni, és ŐT kirúgjuk! Soha többé nem fogod látni azt a férfit!”

“AZ az én babám, apa” – mondta Susan remegő hangon. “És Ő az a férfi, akit szeretek. Hozzá fogok menni feleségül.”

“Ha hozzámész ahhoz a férfihoz, magadra maradsz, Susan, hallod?” Steve dühösen kiabált. “Nincs több pénz, semmi! Ha hozzá mész feleségül, és eltűnsz a házamból!”

Susan könnyes szemmel nézett rá. “Szeretlek, apa” – mondta. Aztán megfordult és elsétált. Hiába küldött Steve nyomozókat a keresésére, senki sem tudta lenyomozni.

“Hány gyereke van?” – kérdezte Morris lelkésztől.

“Négy” – mondta a lelkész. “Három lány és egy fiú. Gyönyörű gyerekek.”

Steve felvette a telefonját, és kiadta a parancsot, hogy készítsék elő a gépét. “Lelkész úr, eljönne velem Los Angelesbe, elvinné a kislányomhoz?” – kérdezte halkan.

A lelkész bólintott, és két órán belül a két férfi Steve magángépének fedélzetén dél felé tartott. Egy limuzin várta őket, és a lelkész egy nagy bevásárlóközpont előtti parkolóba irányította őket.

A parkoló legtávolabbi végén egy kisteherautó állt, amelynek hátulján egy sátor volt felállítva. Morris lelkész elmondta Steve-nek, hogy amikor Susan férje meghalt egy munkahelyi balesetben, a biztosító nem volt hajlandó fizetni, és a bank elárverezte a jelzálogot.

Susan a gyerekeket és kevés holmijukat az öreg pickupba pakolta. A bevásárlóközpontban dolgozott takarítóként. Ő és a gyerekek a pláza létesítményeit használták, és az esti éttermekben azt vették, ami megmaradt.

Mégis sikerült a négy gyereket etetnie, tisztán tartania és iskolába járatnia. Ahogy a két férfi közeledett a teherautóhoz, vidám hangokat és nevetést hallottak. Aztán két gyerek bukdácsolt ki hátulról.

A legnagyobb, tizennégy év körüli lány nevetve csiklandozott egy hét év körüli fiút. A gyerekek megálltak, és Steve-re és Morris lelkészre bámultak. “Anya!” – kiáltotta a lány. “Itt van az öreg prédikátor barátod!”

Egy jól hallható hang kérdezte a sátor belsejéből: “Morris prédikátor?”. Ekkor Susan kimászott, és Steve látta a megdöbbenést az arcán, amikor meglátta őt a lelkész mellett állni.

“Apa?” – kérdezte, és a szeme megtelt könnyel.

Steve is megdöbbent. A lánya alig volt harmincegy éves, de sokkal idősebbnek tűnt. Az arca megkopott volt, az aggodalomtól és a szenvedéstől barázdált, a keze a kemény munkától megkopott.

“Susan – kiáltotta Steve. “Nézz magadra! Nézd meg, mit tett Ő az én hercegnőmmel! Olyan sokat akartam neked! És te hozzámentél ahhoz a lúzerhez! Mit tudott neked adni? Szegénységet?”

Susan megrázta a fejét, és azt mondta: “Szeretett engem, apa, és négy gyönyörű gyermeket adott nekem. Meghalt, és nem volt hova mennem, de megtettem a gyerekeimért, amit tudtam. Mindig szeretni fogom a gyermekeim apját, apu, ahogy téged is mindig szerettelek.”

Steve azon vette észre magát, hogy könnyek csorognak az arcán. “Bocsáss meg, Susan” – zokogott. “Kérlek, bocsáss meg nekem. Gyertek haza, azt akarom, hogy mindannyian hazajöjjetek velem. Hadd segítsek neked vigyázni a gyerekekre!”

Steve azon kapta magát, hogy átöleli síró lányát, és tudta, hogy minden rendben lesz. Susan bemutatta neki a három unokáját, majd a fiú vállára tette a kezét. “És ő – mosolygott -, ő a kis Stevie!”

“Rólam nevezted el?” Steve megdöbbenve kérdezte. “Azután, amit tettem?”

“Szeretlek, apa – mondta halkan. “Hát nem tudod?”

Aznap délután mindannyian hazarepültek Texasba. Ez egy jobb élet kezdete volt mindannyiuk számára.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • Szeressük és fogadjuk el gyermekeinket feltétel nélkül. Steve dühös volt Susanra, amiért egy szegény embert szeretett, és élete legnagyobb hibáját követte el azzal, hogy elvesztette a lányát.
  • Ne ítélkezz az emberek felett a vagyonuk vagy befolyásuk miatt. Steve gyűlölte a vejét, mert szegény volt, de Susan szerető férje és odaadó apa volt.

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal. Talán felvidítja a napjukat, és inspirálja őket.

Bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés. Minden kép kizárólag illusztrációs célokat szolgál.

via

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏