A művész egy évet töltött az erdőben és varázslatos dolgokat hozott létre

Az ember gyakran hoz létre alkotásokat, ezzel ráerőltetve akaratát a természetre. Erdők pusztulnak azért, mert mi, emberek valami maradandót szeretnénk létrehozni. De Spencer Byles kivétel. A férfi ugyanis együtt dolgozik a természettel. Egy évet töltött el egy franciaországi erdőben, ahol igazi műremekeket alkotott. Természetes forrásból származó anyagokkal és az ember által létrehozott tárgyak felhasználásával több, mint húsz szobrot és installációt épített a a La Colle Sur Loup (ahol családjával együtt élt és műhely volt), a Villeneuve Loubet és a Mougins régiókban.

A szobrok nehezen észrevehetők, hiszen éppen az volt a cél, hogy ne tűnjenek ki a környezetből. Abszolút beleillenek az erdős területbe, ez pedig, teljesen szándékosan történt így. Byles rendkívül fontosnak tartja projektjét, hiszen ez által hívja fel az emberek figyelmét a környezetvédelemre és Földünk életének meghosszabbítására. Spencer olyannyira törődik a természettel, hogy a szobrok tartására használt huzalokat is eltávolította.

A férfi szobrai egyenesen varázslatosak. Olyan, mintha valami kiszabadult volna a Szentivánéji álomból. Fantáziadús alkotásai mindenkit elkápráztatnak. Íme! Neked is megmutatjuk ezeket a csodákat!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏