A pap azt üzeni a nőknek, akiket a férjük bántalmaz: “A válás nagyobb bűn! Imádkozzatok a gazemberért és fogadjátok vissza!”

Az emberek mostanában amúgy is egy kicsit érzékenyebbek, erre egy pap olyan kijelentést tett, ami komoly felháborodást váltott ki.

Az azonos neműek szerelme az egyháznál folytonos vitatéma. Valahányszor megjelenik a médiában, mindig heves vitát vált ki. A nyugdíjas Kneblewski atya nem fél a vitától. Videóblogján gyakran foglalkozik ilyen jellegű témákkal. A pap szerint a homoszexualitás és a melegházasság az egyik legsúlyosabb bűncselekmény, amit ember elkövethet. Szerinte ez Istenkáromlás és ezek az emberek pokolra jutnak.

“A homoszexuális párok megáldása egy eretneki cselekedet. Csak a szentségi házasságban élő házastársaknak van joguk egymás testéhez. Nincsenek “próbaházasságok”. A házasságtörés halálos bűn. Emellett elfogadhatatlan a meleg szakszervezetek vagy az elváltak áldása.” – mondja Kneblewski atya.

Roman Kneblewski atya kétségtelenül az egyik leghíresebb lengyel pap. A hírnevét az ilyen jellegű kijelentéseivel szerezte, mely rengeteg katolikusban váltott ki ellenszenvet iránta. A klerikus ismert ellenzője az egyházi válásnak, pontosabban az egyházi házasság érvénytelenítésnek, ugyanis az egyházi válás fogalma nem létezik a katolikus egyházban. Kneblewski arra panaszkodik, hogy a házasság érvénytelenítése túl divatossá vált.

“Az egyházban nincs válás. A házasságokat kényük-kedvük szerint érvénytelenítik az emberek. Szinte már divattá vált. A házastársak gondolnak egyet és már el is válnak. Ha valaki megfogadja a házassági fogadalmat, akkor az élete végéig érvényben marad.” – hangsúlyozza a pap

A házassági fogadalom szavai az egész hátralévő életünkre érvényesek. Még akkor is, ha a nő egy gazemberhez megy feleségül. Kneblewski atya úgy véli, hogy azokat a nőket, akiket a férjük bántalmaz ki kell állniuk mellette és imádkozni érte.

“Bármi legyen is az életben, kötelessége imádkozni érte, és készen kell állnia, hogy visszafogadja őt…” – véli az egyházfő.

A karantén alatt 30 százalékkal nőtt (igazoltan) a családon belüli erőszak, és sajnos ez az adat koránt sem pontos. A baj, hogy nagyon sokan nem mernek beszélni róla, így lehet, hogy csak a töredéke jut el a megfelelő szervekig. Egyes statisztikák szerint akár éveken keresztül is folyhat a bántalmazás, mire a sértett fél képes megnyílni. Nagyon sok esetben, ilyenkor már túl késő.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏