A papírtörlő 9 felhasználási módja… ezekre eddig nem gondoltam!

Minden nap használjuk a papírtörlőt, általában folyadékok felitatására, vagy a konyhapult és az asztalok gyors letisztítására. De nemcsak a konyharuhát válthatja ki ez a sokoldalúan felhasználható találmány! Mutatunk 9 érdekes és hasznos felhasználási módot, amire eddig talán nem is gondoltál!

1. A gyógynövényeket csomagold bele a papírtörlőbe. Ha a hűtőszekrényben szeretnéd tárolni, akkor előtte itasd meg a növényt egy kis vízzel, majd csavard bele egy papírtörlőbe, majd tedd bele egy zacskóba, így hosszabb ideig biztosítva lesz a nedvesség.

papirtorlo12papirtorlo112. Ha zavar a leves tetején lévő zsírréteg, akkor helyezzél néhány réteg papírtörlőt egy szita aljára, majd szűrd át a levest. A folyadék tisztán és zsírmentesen fog átszűrődni.

papirtorlo103. Csavard bele a kenyeret egy papírtörlőbe, mielőtt hűtőszekrénybe teszed. Így a kenyér nem lesz nedves, amikor kiveszed.

papirtorlo94. A zsírkréta foltokat pillanatok alatt eltávolíthatod, ha egy papírtörlőt ráteszed a foltra és egy enyhén fűtött vasalóval rávasalod a papírtörlőt a foltos felületre.

papirtorlo85. Nem piszkolod össze a mikrót, ha a hús szeleteket előtte papírtörlővel becsomagolod.

papirtorlo76. Ha nincsen kéznél egy kávé filter, akkor a papírtörlőt szűrőként is használhatod.

papirtorlo67. Itasd le a nedvességet a húsról sütés előtt, így sokkal ropogósabb lesz.

papirtorlo58. Ha az olajos flakont körbecsavarod egy papírtörlővel, akkor nem lesz olajos a kezed, amikor megfogod az üveget!

papirtorlo49. A papírtörlőt középen vágd el egy éles késsel. Egy tálba öntsvizet és néhány csepp kókuszolajat, vagy ricinusolajat vagy ,de olívaolaj is megfelel. Tehetsz bele egy kevés tisztítószert is. Áztasd meg a guriga felét ebben a keverékben.

papirtorlo3Távolítsd el a közepében lévő kartont, amikor meglágyult.

papirtorlo2Máris van egy adag nedves törlőkendőd, amely hűvös helyen tárolva akár néhány hétre is elegendő.

papirtorlo1

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏