A szemétdombon talált rá erre a kislányra… 2 évvel később már nem fogod felismerni…

Sarah Conch, a fiatal és lelkes terapeuta, 2013-ban az Egyesült Államokból Haitire költözött ahol a helyi gyermekgyógyászati központban dolgozott.

Legnagyobb vágya az volt, hogy fogyatékos gyermekeken segítsen és támogassa az ilyen családokat, hogy tudjanak megbírkózni az életnek ennek a nehéz oldalával.


2014-ben a gyermekgyógyászaton felkereste egy nő, akinek a kezében egy három hónapos kisbabát tartott, egy lepedőben. A nő feltárta a kis lényt akit Nika-nak hívtak.

Nika súlyos betegségben szenvedett, melynek következtében a koponyán óriási duzzanat keletkezett és emiatt a gyermek úgy nézett ki, mintha más galaxisról érkezett volna. A kislánynak azonnali orvosi ellátásra volt szüksége. Egy nap Sara úgy döntött, hogy meglátogatja ezt a családot, hogy ellenőrizze, minden rendben van-e azonban amikor belépett a lakásba, hátborzongató látvány fogadta. A lakás tele volt szeméttel, az anyának pedig semmi nyoma nem volt. A kislány pedig teljesen alutápláltan ott feküdt, az elhagyatott házban, amely inkább szemétdombhoz hasonlított.

Miután Sarah megtalálta a gyermek édesanyját, aki prostituáltként dolgozott, végül rábeszélte, hogy engedje meg, hogy a kislányt ő ápolja, hiszen a gyermeknek folyamatosan orvosi ellátásra lesz szüksége, és egy szerető édesanyára. A kislány azért született ilyen rendelenességgel, mivel az édesanya egy méreganyaggal próbálta megszüntetni a terhességet.

“Az első héten nagyon elszomorított a kislány sorsa, és hogy mennyire lesoványodott, pedig nagyon édes kislány volt. Az alultápláltság miatt a kicsi testének alig volt ereje küzdeni az agyi rendelenesség ellen. Az orvosok már azt a szomorú hírt közvetítették, hogy Nika haldoklik.”

Végül orvosi beavatkozással sikerült eltávolítani 2 liter felesleges gerincvelő folyadékot az agyról és a kislány fejének kerültet hamarosan 5 cm-el csökkent.

Nika úgy szereti Sarah-t mintha az édesanyja lenne. Ő segített neki abban, hogy felfedezze az élet napos oldalát.

Forrás: napjaink.org

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏