A szülők kinevették őket az ötletért. De három évvel később, ez a 11 éves spanyol lány milliomos lett.

2013-ban, a nyolc éves Candela egy hordágyon ült egy kórházi szobában. De annak ellenére, hogy a neve azt jelenti, “tűz”, az arca hideg és fáradt volt.

Candela leukémiás kezelés alatt állt és a gyermekkorából sok időt a klinikán töltött. Egy napon, egy önkéntes látta, ahogy ott ül, és könnyek között unatkozik. Úgy döntött, hogy megtanítja neki, hogyan készíthet egyszerű színes karkötőt. Akkor még egyikőjük sem tudta, hogy ez az egyszerű gesztus valami nagy dologhoz fog vezetni.

Hazatérése után, Candela megtanította a legjobb barátainak, hogyan kell karkötőt készíteni, amit a családnak és a barátoknak adtak. Sajnos, Candela állapota romlott, így vissza kellett mennie a kórházba. De akkor a barátainak volt egy zseniális ötlete: mi lenne, ha eladnák a karkötőket és az ebből befolyt pénzt Candela kezelésére költenék?

Amikor elmondták a szülőknek az ötletet, viccesnek találták, és nem hittek benne, hogy működhet. Azonban nem lehetett őket elriasztani az ötlettől, a lányok folytatták a tervüket. Miután készítettek több karkötőt, kimentek és eladták őket az utcán.


És ez az, amikor egy hihetetlen erővel beindult az egész: az emberek mindenfelől elkezdtek érdeklődni a “candela” (ezt a nevet adták a karkötőnek, hogy tiszteletben tartsák a barátjukat) iránt. A barátok fáradhatatlanul egyre több karkötőt készítettek és eladták őket 3-5 dollárért. De aligha tudtak lépést tartani a nagy kereslettel: egyre többen akartak saját candela karkötőt!

Annak érdekében, hogy több ember segítsen nekik a gyártásban, elkészítették ezt a videót a YouTube-on, amelyben elmagyarázzák ezt az egyszerű eljárást. Sőt, te magad is megtanulhatod, hogyan készíts sajátot!

Három év telt el azóta, ahogy ez a történet kezdődött. Candela csontvelő-átültetésen esett át, már újra otthon van, és jól érzi magát. Összességében, az üzleti ötlet már mintegy 1.000.000 dollárt hozott számukra! Ahelyett, hogy megtartanák a pénzt, Candela és családja úgy döntött, hogy egy helynek adományozzák, ahol nagy szükség van rá: minden pénzt, amit kerestek oda ajándékozták a Sant Joan de Déu kórháznak (Barcelona), ahol Candelát is kezelték. A pénzzel támogatni szeretnék a gyerekkori rákgyógymódokkal kapcsolatos kutatást.

600 kilométernyi fonalat használtak el a több, mint 274.000 karkötőhöz és még sok fog készülni. “Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sok pénzt adhatok, és ezzel segíthetek az embereknek” mondta Candela. 

Ez a hihetetlen lány, együtt barátaival a kórházból, készítettek egy szép videót, hogy elmagyarázzák a “candela” értékét. Íme egy videó róluk (spanyolul):

Milyen szép kezdeményezés! Nehéz elhinni, hogy ez az ötlet egy csoport gyermektől jött. Csak azt mutatja, hogy meg kell hallgatni a fiatalabb generációt, és komolyan kell venni az ötleteiket.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏