A vámosok találgatták, hogy mi zörög ezekben a műanyag palackokban. Amikor meglátták a szemeket, azonnal ollót ragadtak.

Az állatok élete általában nem sokat jelent az orvvadászoknak. Továbbra is folytatják a kereskedelmüket elefántcsonttal, szőrmével, vagy akár élő állatokkal. Az orvvadász ökölszabály: Minél ritkább az állat, annál nagyobb a profit.
Az orvvadászok kegyetlen gyakorlatai jól ismertek, de az indonéz vámosok egyik legutóbbi felfedezése egy teljesen új szintre emelte a kegyetlenséget:

Eleinte, a vámosok nem tudták megmondani, hogy miféle teremtményeket zsúfoltak műanyag palackokba. Ez egy kísérlet volt, hogy illegálisan kereskedjenek a Kén-tarajos kakaduval.

Ezeknek a gyönyörű madaraknak darabját körülbelül 900 dollárért (nagyjából 250 ezer Ft.) tudják eladni a fekete piacon. De ez csak a jéghegy csúcsa: A becslések szerint az illegális állatkereskedéssel, több mint 22 milliárd dolláros bevétel származik évente. Ez a virágzó iparág pusztító hatású a helyi növény- és állatvilágra.


Csak Indonéziában van 13 madárfaj és számos alfaja, amelyet a kipusztulás fenyeget – a közvetlen következménye az orvvadászatnak és az illegális állatkereskedelemnek. Természetesen ez a probléma nem csak az ázsiai országot érinti, hanem az egész világot.

Az erős kartellek mögött működő illegális állatkereskedelem majdnem olyan jövedelmező, mint az illegális kábítószer, vagy az emberkereskedelem.


Az orvvadászat az egyik hatalmas oka a fajok kihalásának, ami természetesen gondot okoz saját maguknak is. Sokan ezért akarják tenyészteni a ritka fajokat fogságban. Úgy tűnik, hogy a kereslet csak nő és a fekete piac növekszik.

Eddig az illegális madár kereskedelem elsődlegesen a kelet-ázsiai országokra volt jellemző, de csak idő kérdése, hogy máshol is megjelenjen. Veszélyeztetett madárfaj a világ legtöbb régiójában létezik.

Legfőbb ideje, hogy az orvvadászokat leállítsák. Az első lépés, reflektorfénybe állítani a napokban felderített szörnyű  gyakorlatot…

Oszd meg ezt a cikket, ha te is szeretnél véget vetni ennek az őrületnek!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏