A világ legfiatalabb anyukája 5 éves volt – Gyermeke édesapjának kiléte még ma is rejtély

A gyermekáldás igazi csoda, legalábbis abban az esetben, ha mind fizikailag, mind lelkileg, mind anyagilag fel vagy készülve egy kisbaba érkezésére. A legtöbb fiatal felnőtt ma már addig húzza-halasztja a szülést ameddig csak lehet, ám nem mindenkinek adatik meg, hogy eldöntse akar-e gyermeket vagy sem. Számtalan olyan esetről számoltak be az évtizedek, évszázadok során, amelyben lányok nagyon-nagyon fiatalon, akaratuk ellenére estek teherbe.

Ilyen volt a perui Lina Medina is, aki az 1930-as években Ticrapoban látta meg a napvilágot és sokkal korábban nagylány lett, mint az normális lenne. A fiatal lány a történelem legfiatalabb anyukája, ugyanis mindössze öt évesen hozta világra kisfiát, Gerardót. A kislány már három éves korában elkezdett menstruálni, keblei pedig egy évvel később kezdtek növekedni. Az orvosok korai pubertást diagnosztizált Linánál.

A terhesség hetedik hónapjában szülei még azt hitték, hogy tumor növekszik Lina hasában, ezért elvitték őt egy helyi sámánhoz, aki azonnal kórházba küldte őket. Miután szülei elvitték őt a kórházba az orvosok megállapították, hogy a lány babát vár.

Gerardo 1939. május 14-én született meg Huancavelica régió egyik kis falujában. A kisfiú születésekor édesanyja csak öt éves, hét hónapos és 21 napos volt. Lina császármetszéssel hozta világra gyermekét, aki teljesen egészségesen, 2700 grammal született.

Gerardo egészen tíz éves koráig abban a hitben volt, hogy édesanyja a nővére. Ekkor mondták el neki az igazságot. Az viszont soha nem derült ki, hogy ki volt az, aki megtermékenyítette a kislányt. Sokáig édesapját gyanúsították, de mivel a bíróságnak nem volt elegendő bizonyíték a kezében, nem elítélték el.

Lina felnőttként sokáig dolgozott abban a kórházban, ahol megszülte kisfiát. 1972-ben a nő ismét anyai örömök elé nézett, világra hozta második kisfiát.

Gerardo negyven éves korában hunyt el egy ritka csontvelő-betegségben. Lina Medina ma 87 éves.

Mit gondoltok?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏