Az állatorvos tanácsa: SOHA NE ENGEDD hogy kutyád az arcodat nyalogassa

Kutyatulajdonos vagy? Akkor nagyon nagy az esélye annak, hogy néha kapsz egy nedves puszit négylábú barátodtól. Van aki ezt hagyja, van aki nem. Ha az alábbi cikket elolvasod, talán Te is azon a véleményen leszel, hogy inkább nem fogod megengedni.

A kutyák több okból is szeretik megnyalni az arcunkat:

– Ezzel kommunikálnak.
– Szeretik megszagolni és megnyalni gazdijukat.
– Figyelemre vágynak.

Sokan azt mondták régen, hogy jó ha a kutya néha megnyal minket mert így erősödik az immunrendszerünk. Marty Becker állatorvos szerint azonban jó, ha vigyázunk mert a kutya szája tele van baktériumokkal, amiktől megbetegedhetünk, írta a Mirror.

Marty erre a néhány fertőzésre hívja fel a figyelmünket:

E. Coli

Biztos hallottál már erről, ez a baktérium megtalálható a kutya szájában. Ha ezzel megfertőződik valaki, akkor gyomorgörcsei lesznek, magas láza lesz, sokat fog hányni és szédülni.

Gyűrűsféreg

A gyűrűsféreg egy szintén egy fertőzés, amivel nagyon sok kutya rendelkezik. Elég, ha a fertőzött kutya megnyalja a kezünket és máris átadta nekünk. Nem halálos a fertőzés de nagyon kellemetlen.

MRSA

Meticillin-rezistens staphylococcus aureus nevű baktérium okozza ezt a fertőzést, amit mindenki szeretne elkerülni. Penicillinnel nem kezelhető a fertőzés. Ez a baktérium nem annyira veszélyes a kutyádra nézve, de egy kis puszi a gazdi szájára és már át is adta neki a fertőzést.

Más szóval az állatorvos azt tanácsolja, jobb, ha nem hagyjuk, hogy kutyánk az arcunkat vagy egy nyílt sebet nyalogasson rajtunk.

A lenti filmben még több magyarázatot hallunk – kérjük oszd meg ezt a cikket kutyaszerető barátaiddal.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏