Az ápoló a kiságyra fektette a babát. Amikor néhány perccel később megnézte az arcát, sikított a rémülettől.

Matvey Zakharenko csak két éves, és még nem érti, hogy miért néz ki egy kicsit másképp, mint a többi gyerek. Talán már kezdi észrevenni, hogy vannak emberek, akik nem hajlandók átölelni, vagy megpuszilni úgy, mint a többi gyereket. Mint ahogy más gyermek, Matvey is szeret játszani, mosolyogni, és élvezi az anyja figyelmét. Ma úgy tűnik, hogy elfelejtette a szörnyű balesetet, amely majdnem megölte és hagyta őt kínzó fájdalomban szenvedni.

Matvey 2014 novemberében született Tulában (Oroszország), mintegy két órányira Moszkvából. Kivéve a sárgaság enyhe esetét, ő egy egészséges kisfiú volt. A sárgaság kezelésére az orvosok előírtak egyfajta fényterápiát, ami annyit jelentett, hogy Matvey-nek alá kellett feküdjön egy speciális lámpának.

kisagyra-fektette2

Matvey általában állandó felügyelet alatt állt a fénykezelés alatt, de amikor a nővér úgy döntött, hogy egy rövid időre elhagyja a szobát, ő sem gondolta volna, hogy súlyos következményei lesznek. Miközben elment, a lámpa felrobbant, és tűz keletkezett. A nővér gyorsan rohant vissza a szobába, és eloltotta a tüzet, de a három napos csecsemő – testének a 75%-a – súlyos égési sérüléseket szenvedett. A szervei is megsérültek. Matvey kínzó fájdalmat szenvedett, ahogy a bőre levált, de ő harcos volt és túlélte.

kisagyra-fektette1

Mintha az égés nem lett volna elég rémes, egy még nagyobb tragédia történt a tehetetlen csecsemővel. Amikor Matvey 19 éves anyja rájött, hogy mi történt, teljesen le volt sújtva. Tudta, hogy több műtéttel és kiterjedt kezelésekkel sem fog soha teljesen felépülni. Mindenki meglepetésére, a fiatal anya úgy döntött, hogy nem akarja többé Matvey-t.

Ez a döntés nagyobb sokk volt, mint maga a baleset. Hogy tud egy anya hátat fordítani a gyermekének, amikor a legnagyobb szüksége volna rá? Amikor híre ment Matvey helyzetének, önkéntesek, emberi jogi aktivisták, orvosok és még sokan mások egész Oroszországban kezdtek el együtt dolgozni, hogy a fiúnak egy új otthont találjanak.

kisagyra-fektette4

Matvey történetét hamarosan az egész országban ismerték. A média segített, hogy Matvey országosan hírességgé váljon, és hamarosan a legjobb oroszországi kórházak kínálták fel segítségüket. És ami még fontosabb, több család jelezte, hogy szívesen örökbe fogadná a bátor kis csecsemőt.

Azonban ez a szokatlan érdeklődés szintje végül bonyolította a helyzetet. Egy teljes évvel a baleset után, két nő még mindig azon versenyeztek, hogy ki fogadhatja örökbe Matvey-t, és ezzel tovább húzták a folyamatot. A legváratlanabb dolog viszont az volt, hogy a biológiai anyja is megpróbálta visszaszerezni őt, amikor látta, hogy milyen híres lett. De a bírák Matvey esetében úgy döntöttek, hogy szó sem lehet erről, hanem egy Svetlana nevű, Moszkvában élő nő fogadhatta örökbe. Ellentétben a többi potenciális örökbefogadó szülővel, Svetlana távol maradt a reflektorfénytől. Nem volt érdekelt semmilyen figyelem, vagy nyilvánosság iránt; ő csak biztonságos és boldog otthon akart nyújtani Matvey-nek.

kisagyra-fektette3

Sventlana tudta, hogy az emberek az egész országban figyelemmel kísérték Matvey sorsát, így ő elindított egy speciális blogot tele hírekkel és képekkel. “Itt az ideje, hogy leírjam, és elmeséljem, hogyan állunk. Az örökbefogadási folyamat befejeződött. Matvey már hivatalosan is tagja a családnak, de ez csak formaság volt. Már régóta szeretett tagja a családunknak.”

kisagyra-fektette5

Matvey azóta több műtéten esett át és még többre lesz szükség. Már mozgatja a kezét, de a plasztikai sebészek nem tudták rekonstruálni az orrát, így néha protézist visel. A sok seb ellenére, Matvey mosolyog, mivel talált egy új, szerető családot.

kisagyra-fektette6

Matvey-nek idén volt az első tengerparti nyaralása. Ahogy ezen a videón is látszik, sokkal jobban érzi magát:

Két évesen Matvey már több fájdalmat tapasztalt, mint a legtöbb ember egész életében. Bátorsága és élni akarása igazán inspiráló. Maradj erős, Matvey, és mosolyogj folyamatosan!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏