Az átlátszó cserép teljesen kiváltja a drága fűtést. Ez a trükk a titok.

attetszo-cserep

Egy svéd cég rájött, hogy hogyan lehetne egyszerűen levenni az emberek válláról a kínzó súlyt, amit az okoz, hogy minden télen több százezr forintért kell fát vásárolniuk az embereknek, hogy egész télen fűthessék házaikat. A fa kivágása szinte felér egy öngyilkossággal, hiszen a föld tüdejét, írtjuk ki. Ez a probléma volt az, ami inspirálta a cég tervezőit, és megalkották az üvegcserepet.

Az üvegcserép 100%-osan átengedi a napsugárzást a tetőszerkezet alatt található feketére festett csövekben pedig víz folyik, amelyet egy nagyon kevés áramot fogyasztó szivattyú keringet az egész házban. Így általánosságban meleg van az egész házban, és a melegvíz is megvan oldva, hiszen a vízhálózatra is rá van kötve a rendszer.
A fekete szín elnyeli a hőt, és ha van egy kis napsütés. akkor már szellőztetni is kell a házban, mert annyira meleg lesz. A cserepek ugyanakkora súllyal bírnak, mint az átlagos cserepek, csupán áttetszőek, de anyaguk, szilárdságuk, és terhelhetőségük is megegyezik a sima agyag cserépével.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏