Azt mondták a szülőknek, hogy a kisbabájuk meg fog halni – most ő a legnagyobb csoda életükben

Matthew Riddleről nem mondhatjuk el, hogy teljesen egészséges lenne, de erős kisbaba. Egy nagyon ritka betegséggel és nem teljesen kifejlett aggyal született, kevesebb mint egy kiló volt a súlya születéskor.

A testben és az agyban megjelenő betegség egy nagyon ritkán előforduló komplikáció. Az sem volt biztos, hogy Matthew életben fog maradni de mindenkit meglepett azzal, milyen erős volt.

baba1

Ezt a ritka betegséget MOPDII-nek hívják, a törpenövés egy formája. A feje kisebb és az agya sem fejlődött rendesen. Mikor az orvosok észrevették, hogy a gyermek nem fejlődik rendesen a méhben, minél előbb be akarták indítani a szülést.

baba2

Senki sem merte elhinni, hogy életben marad születés után, de most már 7 hónapos. Sokan, akik először látják a picit, azt gondolják túlságosan is kicsi. Kevesebb, mint 2 kg a súlya most de nagyon szép jövő elé néz.

baba3

A kis Matthew tud majd járni, beszélni, iskolába menni de mindig is kicsi marad, mondta édesanyja Genevive a WLKY hírügynökségnek.

A család rendszeresen Kaliforniába utazik, ahol a baba orvosi kezelést kap, hogy megelőzzék a jövőben esetleg fellépő agyi fejlődési rendellenességeket.

A szülők nagyon pozitívak gyermekük jövőjével kapcsolatban és szeretnék megértetni a világgal, hogy gyermekük normális, annak ellenére, hogy kis termetű.

baba4

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏