“Azt mondták, túl csúnya vagyok.” Egy nő egy évig posztolt szelfiket, hogy dacoljon a zaklatókkal, és végül modellkedett a New York-i Divathéten.

“Amikor tinédzser voltam, valaki azt mondta, hogy soha nem lehetek modell, mert fogyatékos vagyok”. Melissa Blake megemlítette, hogy ezek a szavak sokáig megmaradtak benne – egészen addig, amíg be nem bizonyította, hogy az illető és mindenki más tévedett, és modell lett a New York-i divathéten.

Mi nagy rajongója vagyunk Melissának, és mindent imádunk benne.
Melissa soha nem látott senkit, aki úgy nézett volna ki, mint ő a divatmagazinokban.

Melissa Blake 1981-ben jött a világra Freeman-Sheldon-szindrómával, egy genetikai csont- és izomrendellenességgel, amely miatt több mint 26 műtéten kellett átesnie. Függetlenségének nagy részét szüleinek köszönheti, akik megtanították neki, hogy soha ne hagyja, hogy fogyatékossága meghatározza őt.

Amikor megkérték, hogy 2 mondatban jellemezze magát, Melissa a következőket mondta: “Szabadúszó író vagyok, aki kapcsolatokról, fogyatékosságról és popkultúráról ír. Emellett fogyatékossági aktivista és a jó szóviccek szerelmese vagyok.” Újságírói diplomával rendelkezik, és olyan magazinoknak írt már, mint a The New York Times, a Glamour, a Cosmopolitan, az ELLE és még sok más magazin; blogot is vezet, amit itt ajánlunk figyelmetekbe.

“Anyukám és a nővérem a kedvenc embereim a világon, és a mi 2 macskánk a legjobb macska a világon. Nincs is jobb, mint a családommal tölteni a napot; ilyenkor vagyok a legboldogabb és legelégedettebb.”

A trollok ellenére, akik kritizálták Melissa külsejét, a modellkedésről szőtt álma valóra vált.

Amikor folyamatosan szelfiket posztolt a Twitter-oldalára, a trollok azt mondták neki, hogy hagyja abba, mert csúnya – de ez nem állította meg Melissát, és igazán előkelő, vad módon vágott vissza nekik: még több szelfit posztolt. A trollok legnagyobb meglepetésére most már elmondhatja magáról, hogy szellemessége, szelfijei és tweetjei segítettek neki feljutni a New York-i divathét színpadára. Mindy Scheier, a Runway for Dreams alapítója és vezérigazgatója is a rajongói közé tartozik, és 2020-ban ő kérte fel Melissát, hogy legyen a divatrendezvény részese.

Ezt a ruhát Melissa a New York-i divathéten a Runway for Dreams projekt részeként viselte, ahol több mint 25 ember állt modellt olyan márkáknak otthonról, mint a Tommy Hilfiger, a Zappos Adaptive és a Target. A virtuális kifutón több mint 25 fogyatékkal élő ember oszthatta meg történetét a fogyatékkal élésről, és arról, hogy mennyire fontos számukra, hogy a divatipar is lássa és elismerje őket.

Álljunk meg és figyeljünk – Melissának fontos üzenete van a világ számára.

Ha Melissa 10 másodpercre az egész világ figyelmét magáénak tudhatná, ezt az üzenetet szeretné megosztani: “Kérem, hallgassanak a fogyatékkal élőkre. A hangunk és a történeteink számítanak – ne tegyenek minket a társadalom utóéletévé.”

Megkérdezték Melissát, mit mondana 18 éves önmagának, ha lenne rá lehetősége, és nagyon tetszett a válasza. “Megígérem neked, hogy eljön a nap, amikor szeretni fogod magad és a fogyatékos tested. És azt is, hogy csodálatos írói munkát fogsz végezni!!! Minden rendben lesz, Melissa.”

 

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏