Belső szerveivel a testén kívül született – 3 évesen életmentő műtéten esett át a kislány. Nézd meg, hogy éli a mindennapjait!

Minden szülő azt kívánja az élettől, hogy a gyermeke épen és egészségesen lássa meg a napvilágot. Talán ez az egy, ami a legeslegfontosabb az egész család számára. Úgy gondoljuk nem kell ecsetelnünk, miért kívánja mindenki ezt. A kismamák mindent megtesznek, hogy a lehető legtöbb orvosi vizsgálatra elmenjenek és megbizonyosodjanak arról minden a lehető legnagyobb rendben van.

Még a legnagyobb odafigyelés és körültekintés mellett is előfordul sajnos, hogy nem várt fordulat következik be a kisbaba életében, ami csak azután derül ki, hogy megszületik. A kis Laurel Phizacklea esetében is hasonló furcsaság történt.

A jelenleg három éves kislány úgy bújt ki édesanyjából, hogy a gyomra, a mája és a belei a testén kívül helyezkedtek el. Eme állapotot az orvostudomány exomphalosnak hívja, mely a hasfal hibáját jelenti. Akkor fordul elő ilyen, mikor a kisbaba hasfala nem fejlődik ki teljesen az anyaméhben.

A londoni King’s College orvosai egészen a múlt hónapig halogatták a műtétet. Addig próbáltak várni a beavatkozással ameddig lehetett. Mivel nagyon komplikált és veszélyes műtétről volt szó, ezért semmiképp sem szerették volna a születése után megmenteni. Ám állapota olyan súlyos lett, hogy nem tudtak tovább várni, három évesen át kellett esnie rajta. Miután megműtötték elindult a gyógyulás felé vezető úton. Mára már igazi mozgékony és jókedélyű kislány, egykori állapotára pedig már csak a hege emlékezteti.

Kelly, Laurel anyukája azt mondta: “Volt egy időszak mikor elgondolkodtunk a férjemmel, hogy képes lesz-e így normális életet élni. Miután megműtötték egy igazán vidám, mosolygós, virgonc kislány lett belőle. Gyakorlatilag az összes “belső” szerve rossz helyen volt, ezért a sebésznek vissza kellett állítania mindent a megfelelő helyre. Ehhez fel kellett vágni az egész hasfalát.”

Az orvosok elmondása szerint Laurelnek a műtét után még további hat-nyolc hétig a kórházban kellett maradnia megfigyelésen. Nagyjából egy hete tért vissza otthonába, családja körébe.

“Hazatérve emlékeztetnünk kellett arra, hogy nagyon komoly műtéten esett át, és nem szabad megerőltetnie magát, sem pedig nagyon izgágának lennie, nehogy felszakadjanak a varratok.” – mondta Kelly.

Jobbulást kívánunk a kislánynak!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏