Berki robogóval is büntetőfékezett: pedig felesége szerint nem az ő stílusa, aztán mégis – videó

Berki ezt a manővert „robogóval is tudja”, a képsorokon elég jól látszik, miként büntetőfékez kétkerekűjén ülve egy autós előtt. A videó egy éve készült és került fel a Bp-i Autósok Közössége Youtube csatornájára, tehát két évvel a buszos fékezős mutatvány után.

Lapunk több forrásból is úgy értesült, az említett felvételen Berki látható, s bár a hatályos jogszabályok miatt mind a jármű rendszáma, mind a sofőr arca ki lett takarva, az internetes kommentelők is könnyedén felismerték az egykori Fradi vezért, aki miután kissé hirtelen módon kihajtott az autós elé, még izmozott is kicsit: állóra fékezvén robogóját, hátrafordulva magyarázott a sofőrnek.

– Berkivel egy környéken lakunk, felismerem őt, már csak azért is, mert szinte ő az egyetlen, aki fehér ingben és rövidnadrágban ül motorra. Arról nem is beszélve, hogy pont így fékezgetett a busz előtt is három éve – mondta egy neve elhallgatását kérő olvasónk.

Berki a busszal történt ütközésnél tagadta büntetőfékezést volna, ám a BKK-járat kamerája mindent rögzített, így vádat emeltek ellene, akár hét és féléves börtönbüntetéssel is sújthatják. Ezt az esetet sem lenne könnyű kimagyarázni, hiszen jól látszik, mielőtt elkanyarodik jobbra, előtte az autóst is „móresre tanítja”. A kérdés adja magát, az egykori főpolgármester-jelölt számon kérhető a veszélyeztetésért?

– Az említett videó kapcsán újabb eljárás indulhat. Ahhoz, ugyanis, hogy megvalósuljon a közúti veszélyeztetés, nem kell baleset, már a veszélyhelyzet teremtése is büntetendő. Az eljárás feltétele a feljelentés, amelyet bárki megtehet, akár név nélkül is – mondta a Blikknek dr. Janklovics Ádám ügyvéd, kiemelve, a kamera felvétele, mint független, objektív tanúé bizonyító erejű lehet. – A büntetés kiszabása sok mindentől függ, alapesetben, ha nincs személyi sérülés, három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, de általánosságban elmondható, hogy jellemzően eltiltást vagy felfüggesztett büntetést indítványoznak.

Berki felesége szerint férjének nem stílusa a büntetőfékezés, erről ebben a videóban beszélt Mazsi.

A videófelvételt már vizsgálja a rendőrség.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏