Bermuda-háromszög: újra megjelent a 90 évvel ezelőtt eltűnt hajó!

A kubai parti őrség május 16-án, Havannától nyugatra felfigyelt egy furcsa hajóra, amely tiltott katonai övezetben minden előzmény nélkül jelent meg. A rozsdás rossz álapotú hajó a hívásokra nem válaszolt, így a parti őrség három őrhajója fogta körül és tüzetesebb vizsgálat alá vette.

A helyszínen kiderült, a hajó vélhetően az a Clinchfield Navigation Company tulajdonában álló SS Cotopaxi gőzös, amely 1925 november 29-én indult a dél-karolinai Charleston kikötőjéből WJ Meyer kapitánnyal és 32 tagú személyzettel. Uticéljuk Havanna volt, ahova 2340 tonna szenet kellett volna szállítaniuk, de céljukat sosem érték el. A hajó az indulás után két nappal eltűnt a Bermuda háromszögben és azóta nem tudtak róla semmit.

Az előkerült hajó átkutatásakor megtalálták a hajónaplót, amelynek bejegyzései december 1-vel megszűntek, míg az előző két napról részletes tájékoztatás olvasható.

bermuda

A minisztertanács alelnöke, General Abelardo Colome, kijelentette a kubai hatóságok alapos vizsgálatnak vetik alá az esetet. Fontosnak tartja kideríteni, hogy az SS Cotopaxi hol volt 90 évig, eddig miképpen lehetett észrevétlen és hogyan kerülhetett észrevétlenül a személyzet nélkül hánykolódó SS Cotopaxihajóroncs ebbe a katonai övezetbe.
A vizsgálattal megbízott Rodolfo Salvador Cruz hajózási szakértő, a hajónapló részletes átvizsgálása után sem tudott mást megállapítani, minthogy lehetséges, hogy a hajót december 1-én a személyzet elhagyta. Mint hangsúlyozta, ez csak feltevés, mert a hajó elhagyását semmi nem indokolta.

“Nagyon fontos számunkra, hogy megértsük, mi történt. Az ilyen esetek hátrányosan befolyásolják a gazdasági életet. Ezért azt szeretnénk, hogy többé ne forduljanak elő hasonló esetek. Most itt az ideje, hogy felfedezzük a Bermuda-háromszög rejtélyét egyszer s mindenkor.”

A Bermuda háromszög kedvenc témája a misztikus történeteket feldolgozó irodalomnak. Sok rejtélyes repülőgép és hajó eltűnés köthető ehhez a területhez. A Bermuda háromszög Miami, Puerto Rico és a Bermuda közötti régiót foglalja magába. Ezen a helyen rengeteg hajó és repülőgépnek nyomát vesztették. Ez a hely a mai napig egy titokzatos, természetfeletti erőkkel rendelkező hely.

A tudósok azt állítják, hogy titokzatos eltűnések a természeti erők miatt, vagy emberi hiba miatt történtek, de vannak akik azt állítják, hogy ez a hely démoni erőkkel rendelkezik. Az “SS Cotopaxi” hajó újboli megjelenése rendkívül titokzatos, és megváltoztathatja az eddigi hiedelmeket és a tudományos nézeteket.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏