Brilliáns ok miatt gyűjti össze a kávézaccot. Ez a módszer téged is érdekelni fog!

Vannak emberek, akik igyekeznek mindentől minél hamarabb megszabadulni, nem tartanak semmi fölösleges tárgyat, eszközt az otthonukban. Ez egyrészt jó, hiszen ha rengeteg kacatot, mindenféle dolgot felhalmoznának, az nem csak esztétikai aggályokat vetne fel, hanem akár az egészségre káros bomlási folyamatok is beindulnának.

kave

A konyhai hulladék nagy része komposztálható lenne, de sokan a szemetesbe tesznek mindent, pedig a kávézaccot könnyedén újra lehet hasznosítani, például a hangyák elűzésére. A kávézacc mellett azonban van még jó pár környezetbarát praktika, ami segít megszabadulni a szorgos néphadseregtől.

1. Ecetes spray

Keverjünk össze egy rész vizet egy rész ecettel, és öntsük bele egy szórófejes flakonba. Ezután csak fújjuk be azt a területet, ahol a hangyák szoktak masírozni, és a hatás nem marad el, a rovarok hamarosan elkerülik lakásunkat. Hogy növeljük az oldat hatékonyságát, tehetünk bele még citromlevet, vagy menta illóolajat. Ugyanezt szappanos vízzel is megcsinálhatjuk, pár csepp folyékony szappan két bögre vízbe, és a hangyáknak nyomuk sem lesz.

2. Bórax

Ebből is egy nagyszerű hangyaűző szert készíthetünk. Egy bögre vízre, két bögre cukorra és 2 evőkanál bórax porra lesz szükségünk. Ezeket össze kell keverni, majd 3 percig tegyük oda főni. Ha kihűlt mártsunk bele egy vattadarabot és kenjünk be a hangyás területet. Az édes íz miatt a hangyák felszívják a nedűt, de mikor visszatérnek a bolyba, elpusztulnak. Vigyázzunk azonban, hogy az oldathoz se a gyerekek, se a háziállatok ne tudjanak hozzáférni.

3. Kréta, vagy krétapor

Ha sikerül kideríteni azt, hogy a hangyák hol hatolnak be a házunkba, akkor azt a területet kell krétával feltőlteni, vagy krétaporral meghinteni a területet. A hangyák nem szeretik a krétaport, így messze elkerülik a behintett területet.

4. Kávézacc

Ha lefőztük a kávét, a zaccot tegyük félre, ne hajítsuk egyből a szemetesben. A hangyák nem szeretik az aromás készítményeket, így a kávéillatot sem. Szórjuk meg a fő útvonalakat a zaccal és hamarosan elköltöznek a zavaró hatlábúak.

5. Burgonyakeményítő-por

Ez a szer halálos a hangyákra nézve, hiszen a gyomrukban okoz végzetes elváltozást. Tegyünk ki egy adag keményítőt egy edénybe, vagy hintsük be a rovarok által kedvelt terület, és hamarosan megszűnik a nyüzsgés.

6. Borsmenta, vagy az abból készült olaj

Ezzel a különleges illattal bíró növény összezavarja a hangyákat, hiszen megakadályozza azt, hogy a rovarok kommunikálni tudjanak egymással. Egy bögre vízbe tegyünk két csepp illóolajat és azzal kenjük, fújjuk be a területet.

7. Őrölt fahéj

A fahéj is az illatanyagának köszönhetően megakadályozza azt, hogy a hangyák bejussanak a lakásunkba, hiszen ki nem állhatják a fahéj ízét, szagát.

8. Kukoricadara

Ez is hatásos, nem mérgező módszer, és a gyerekekre, házi kedvencekre sem jelent veszélyt. A kukoricadarát a hangyák megeszik, de mivel nem tudják megemészteni, elpusztulnak tőle.

9. Forró víz

Ha tudjuk, hogy hol van a boly, akkor önthetünk pár alkalommal fövésben lévő vizet a bólyba, ez elpusztítja a kolóniát.

Ha tetszett a cikk ne felejtsd el megosztani barátaiddal is.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏