loading...

Csupasz legyen, vagy bozontos? Ezekért őrülnek meg a férfiak

Ha azt hitted, csak ruha- és sminktrendek léteznek, tévedsz. Az sem mindegy, hogyan, hol és milyenre szőrteleníted a tested különböző területeit. Eláruljuk, mi a trendi a szőrtelenítés terén 2015-ben!

szortrend

A hollywoodi intim trend

A szőrtrendek állandóan változnak. A nők nagy része manapság a teljesen pucér fazon helyett inkább a csíkra szavaz, ha kozmetikushoz látogat. Egy kicsi csíkot vagy háromszöget divatos most meghagyni „dísznek” intim tájékon, a férfiak nagy kedvence lett ez a fazon.

A brazil fazon és a bikinigyanta

Ha téged zavar bármilyen mennyiségű szőr magadon, akkor brazil, azaz teljesen csupasz fazont kérj a kozmetikustól. Ez áll a dobogó második helyén 2014 óta. Természetesen a döntés a tiéd, hogyan érzed jól magad, nem feltétlenül kell a trendekhez alkalmazkodnod.

A láb- és a hónaljszőr sehol sem divat, ezektől mindenképpen jó megszabadulni. A leggyorsabb módszer a borotválás, egyre több kozmetikus állítja, hogy a tévhittel ellentétben nem erősödnek meg a szőrszálak, és nem nő több szőr attól, ha borotvát használunk. A reggeli sietségben sok nő választja a borotvát. A hátránya viszont, hogy nagyon hamar visszanő, és 1-2 nap után már szúrósak a pici szőrszálak.

A gyanta is sok nő bevált kedvence, azonban várni kell, míg megnőnek a szőrszálak akkorára, hogy biztosan ki lehessen őket tépni. Viszont megéri ezt kivárni, ugyanis a gyantázás eredménye sokáig élvezhető, akár több hétig is sima marad a bőröd.

A szőrtelenítő krémek is gyors megoldást nyújtanak, akárcsak a borotva. Néhány percet kell csak várnod, amíg hat a krém, és máris eltávolíthatod a szőrt. Nem szárítják a bőrt, és könnyű használni ezeket a krémeket. Nagyjából 1 hétig tart a hatás, és a legjobb, hogy nem szúrósan nő vissza utána a szőr.

A lézeres szőrtelenítés a legdrágább, de legtartósabb módszer. Tévedés, hogy végleges lenne a hatása, de az biztos, hogy több évig kitart, és utána is csak az eredeti szőrmennyiség negyede-fele nő vissza, így ha még egyszer rászánod magad, már sokkal kevesebbet kell a lézerrel kezelni. Nagyjából 6-7 kezelés után tűnik el rólad a nem kívánt szőr.

Az epilátor a leghigiénikusabb módszerek egyike, mert nem érintkezik vízzel, nem vághatsz sebet vele, mint a borotvával, és nem annyira fáj, mint a gyanta, azonban az irritáció veszélye ezzel a módszerrel a legnagyobb.

Érdemes-e szőrösnek maradni?
Sokan azért nem szőrtelenítenek, mert úgy gondolják, védelmi funkciója van. Ez részben igaz, de több kozmetikus és orvos megerősítette már, hogy nem ártalmas, ha nincs rajtad szőr. Azoknak a népeknek, akik nem hordanak bugyit, nadrágot, fontos, hogy védje őket egy külső pluszréteg, de nekünk nincs szükségünk a szőrre.

Mit mond a szakértő?
“Idén nálunk Magyarországon a szőrtrend az, hogy nincs szőr – mondja Blaskovics Ildikó, a Life.hu kozmetikus szakértője. – A nők szinte minden esetben a csupaszságot preferálják, ez most a divat. Vannak, akik intim tájékon csíkot kérnek, ezt nem teljesen értem, miért is jó, és vannak olyanok is, akik túl kislányosnak találják a teljesen leszőrtelenített fazont, így ők a legbelső részeken hagynak magukon némi szőrt.
A férfiak is egyre igényesebbek ezen a téren, odafigyelnek a szőrtelenítésre. Én javaslom is a férfiaknak, hogy szőrtelenítsenek, ha viszont nem akarnak teljesen “meztelenek” lenni, legalább egy szakállvágóval trimmeljék rövidre a szőrt.
Ami mostanság egyre elterjedtebb, a hát gyantázása. Sok férfit zavar, ha nem sima ez a testrészük, és már egyre gyakrabban mernek szakemberhez fordulni segítségért.”

loading...

Ezt láttad már?

21 ember, akinek szó szerint centiken múlott az élete

Bármennyire is próbáljuk óvatosan és biztonságosan élni az életünket, bármelyik pillanatban történhetnek olyan dolgok, amik …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?