Dr. Rusvai Miklós víruskutató szerint le kell zárni Magyarországot

Rusvai Miklós magyar víruskutató szerint jövő hét lesz a tetőpont, ami az új fertőzöttek, kórházban ápoltak és lélegeztető gépen lévők számát illet. Szerinte egyébként csökkenő tendenciát mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a magyarországi nagyvárosok szennyvizeiben.

Vélhetőleg a tetőzés csütörtök és vasárnap közé tehető. “Ha a vakcinázás még inkább fel tud pörögni, nagy eséllyel május végére akár a teljes nyitást is elérheti az ország. Nem győzöm hangsúlyozni: vakcinázni, vakcinázni, vakcinázni!” – állítja a kutató.

Ez összességében jól hangzik, azonban a víruskutató úgy véli, hogy a jelenlegi járványhelyzet miatt célszerű lenne lezárni Magyarországot.

Ha a járványügyi adatokat vizsgáljuk kizárólag, akkor le kell zárni az Magyarországot, azonban a kormány más szempontokat is mérlegel – mesélte Rusvai Miklós az RTL Klub Híradójában.

Reménykedve tekint a jövőre, ugyanis az átoltottság fokozódik és vélhetőleg kedvezőbb irányba fordulnak a járványügyi adatok. Szerinte Húsvétkor egyedi szabályokat kéne hozni.

Magyarországénál kevésbé fertőzött országok sokkal szigorúbb intézkedéseket vezetnek be. Ausztriában lényegesen kisebb a fertőzöttség, de nagyobb a szigor. Gulyás Gergely is aggasztónak érzi a magyarországi vírushelyzetet, azonban egyelőre nem jelentett be újabb korlátozásokat. Sőt! A nyitásról beszélt, ami a pedagógusok véleményét meglehetősen megosztja.

A magyar kórházak nemzetközi viszonylatban nézve is túlterheltek. Az egészségügyi ellátórendszer a végét járja. Sajnos az elhalálozások arányát tekintve Magyarország kimagasló helyet ért el.

Ma reggel 9637 új fertőzött lett és 272-en haltak meg. Nagy részük idős, krónikus beteg. Jelenleg 11760 covidos beteget ápolnak a kórházban, melyből 1467-en vannak lélegeztetőgépen.

Ez azért is elszomorító mert a március 8-i lezárásoknak már éreznünk kellene a pozitív hatását. Ez egyértelműen kimutatja, hogy ezek az intézkedések kevesek ahhoz, hogy a járványt visszaszorítsuk. További szigorításokra lenne szükség, csak a lakosság már így sem bírja. A munkahelyekről nem is beszélve.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏