Eddig 470-szer merült az óceánba, hogy megtalálja a fukusimai katasztrófában eltűnt nejét

A természeti katasztrófák teljesen fel tudják borítani a világ rendjét és a benne élő emberek lelki világát. Vannak helyek, ahol nagyon sokszor fordul elő például özönvíz, tájfun, vulkánkitörés, földrengés és még sorolhatnánk. Ezek a csapások rendkívüli mértékben tönkre tudják tenni a városokat, falvakat, otthonokat. Mivel ez hirtelen éri a világot, így nem is lehet rá felkészülni. Nem lehet tudni, hogy az adott ország, mely területén fog lecsapni újra és újra. Az emberekben is ilyenkor a menekülő ösztön aktiválódik és mennek amerre látnak.

Sajnálatos módon nem menekülhet meg mindenki egy tornádó, vagy egy árvíz elől, így pedig akadnak ártatlan áldozatok. Sok-sok kép van fent az interneten, amin romos házak vannak, hajléktalanná vált emberek keresik hozzátartozóikat a katasztrófa után, vagy épp síró gyermekek ülnek régi otthonuk törmelékei között. Persze nemcsak ilyen katasztrófák vannak, hanem olyanok is, melyek az emberekhez köthetők. Vegyük példának Csernobilt, vagy Fukusimat.

Rengeteg ember vesztette életét az atomerőmű balesetekben. Azok, akik csodával határos módon túlélték az esetet azok viszont nem bírták feldolgozni szeretteik elhalálozását. Cikkünk főhőse sem bírta elfogadni, hogy szeretett felesége nincs már vele, és mind a mai napig keresi őt. A Fukusimai atomerőmű-baleset 2011. március 11-én következett be és 18 ezer ember vesztette életét benne.

Tíz évvel az atomkatasztrófa után sem adta fel egy japán férfi, hogy feleségére rátaláljon. Yasuo Takamatsu kezdetben a közeli erdőket és hegyeket járta körbe, de keresése nem ért semmit. Később az óceánokat is elkezdte átfésülni, hátha megtalálja a maradványait. Eddig összesen 470-szer merült víz alá, mert a szíve mélyén érzi, hogy valahol ott van a közelben, de nem találja.

Ahhoz, hogy minél tovább és minél nagyobb biztonságban merülhessen le, búvárleckéket vett. Minden hónapban csatlakozik egy rendőr csapathoz, hogy további 2500 eltűnt után kutassanak. A férfinak feltett szándéka, hogy addig nem nyugszik, míg meg nem találja szerelmét.

A 64 esztendős férfi azért szeretné megtalálni kedvesét, hogy hazavigye és örök nyugalomra helyezze, ahogy megérdemli. Szerinte a városa már túltette magát a katasztrófán, viszont az embereknek sokkal hosszabb ideig tart a felejtés. Úgy, ahogy Csernobilról, Fukusimáról is beszélnek az emberek és bizonyos időközönként felidézik a történteket.

Szerintetek megtalálja valaha a felesége maradványait a férfi?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏