Egy 63 éves nő a kórház lépcsőjén hunyt el – Senki sem volt hajlandó segíteni neki

Egy beteg a kórház lépcsőjén vesztette életét, mert egyik orvos sem akart rajta segíteni. A 63 éves nő családja egyszerűen nem tudta mire vélni azt a viselkedést. A tragédia nagy valószínűséggel nem történt volna meg, ha a koronavírus járvány miatt nem lenne túlterhelve az egészségügy illetve azon kívül más betegségekkel is foglalkoznának.

A COVID-19 nemcsak a fertőzöttek körében okoz elhalálozást, hanem azoknál is, akik a korlátozott egészségügyi szolgáltatások miatt képtelenek eljutni orvoshoz, aki diagnosztizálná, majd kezelné őket. Hónapról-hónapra egyre többen hunytak el, mert a covidosok és az oltást igénylők élveztek előnyt prioritás terén. Ennek tükrében a krónikus betegségben szenvedők a sor végére kerültek.

Idén március 29-én a sławnoi kórházban tragikus dolog történt. Azon a napon egy 63 éves nő érkezett az egészségügyi intézménybe vejével és lányával. A háziorvos azt tanácsolta neki, hogy a lehető leghamarabb jelentkezzen a kórházban, mivel rosszullétei napokkal később sem múltak el. A családtagok szerint a nő azonnal a belgyógyászatra sietett, ám a lépcsőn felfelé megszédült és egy pillanatra le kellett ülnie. Állapota percről-percre romlott, majd hirtelen elvesztette az eszméletét.

Lánya többször is kért segítséget az ápolóktól, mikor látta, hogy egyre rosszabb állapotban van, ám ahelyett, hogy odamentek volna segíteni neki, egy nővér annyit mondott, hogy hívják az ajtón lévő telefonszámot. Az ottani orvosok nem akarták beengedni a nőt az osztályra a járvány miatt. Annak ellenére, hogy a betegnek negatív lett tesztje az orvosok nem segítettek rajta. A család több mint 20 percig várt arra, hogy valaki megmozduljon és segítsen. Amikor egy orvos végre valahára megjelent a lépcsőn, a nő már nem élt.

Tomasz Walasek, a sławnoi kórház igazgatója elismerte, hogy ez az eset valóban megtörtént, és jelenleg is folyik a nyomozás az ügyben.

Véleménye szerint azonban a nő nem várt annyi ideig a segítségre, mint mondták. Azt állítja, hogy a várakozási idő 12 és 14 perc között volt.

A kórház igazgatója azt állítja, hogy amint értesült a nő állapotáról, átöltözött és elment hozzá. Jelenleg az ügyben is folyik nyomozás, hogy az ápoló mutatott-e empatikus viselkedést a családdal és magával a pácienssel szemben. Április 12-én az elhunyt hozzátartozói hivatalos panaszt tettek a kórházban. Arra is lehetőségük van, hogy jelentést tegyenek az esetről az ombudsmannak, valamint az ügyészségnek.

Sajnos a koronavírus miatt sokkal több esetet hanyagolnak el, melynek hasonló kimenetele van. A közelmúltban a média közzétette egy cikket egy 27 éves nő haláláról, aki vizsgálati időpontok lemondása miatt rákban hunyt el.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏