Egy amerikai nő 110 éves elszáradt fából csinált zseniális könyvtárat a szomszédjai számára

A “Little Free Library” egy olyan szervezet, mely inspirálni szeretné az embereket arra, hogy készítsenek ingyenesen igénybe vehető könyvtárakat. Ez a mozgalom nagyon népszerűvé vált az emberek körében, olyannyira, hogy 2009 óta 88 országban több, mint 75.000 ilyen könyvtárat hoztak létre. Minden egyes évben cserélődnek a könyvek, ami azt jelenti, hogy nagy a kereslet erre. Egy idahoi hölgy arra az elhatározásra jutott, hogy ő is szeretne csatlakozni ebbe a projektbe.

Sharalee Armitage Howard világ életében könyvtárosként dolgozott Coeur d’Alene-ben. A családjának félbe kellett vágnia egy 110 éves Mafumeira-t vagy más néven gyapotfát, ám Sharalee nem akarta kivetetni a fa maradékát, így úgy döntött, hogy átalakítja könyvtárrá. Még tetőt is rakatott a tetejére, hogy még hangulatosabb legyen.

A belsejét kifaragták majd polcok kerültek bele, amire könyveket helyezett. Ezen felül még díszkivilágítást is rakatott bele, hogy még varázslatosabban nézzen ki.

A végeredmény csodálatos lett. Jó néhány klasszikus könyv került bele, például a Hobbit, a Kisasszonyok és az Út a vadonba.

Sharalee úgy népszerűsítette a kis könyvtárát, hogy Fcebookra feltett néhány képet és elmesélte, hogy a fájukat félbe kellett vágniuk, de a fennmaradó részt nem hagyta elveszni. Így aki olvasni szeretne, nyugodtan meglátogathatja.

A nő azt is megemlítette posztjában, ha van valakinek felesleges könyve, amit már nem fog elolvasni, akkor vigye el a kis könyvtárába, hogy másoknak is legyen lehetősége elolvasni azokat a regényeket és történeteket.

Napról-napra egyre több könyv kerül be a kis könyvtárába, aminek nagyon örül.

Reméli, hogy egy nap mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló könyvet.

A nő díszítés gyanánt fából kifaragott könyveket helyezett a bejárat fölé, amibe népszerű könyvek címét vésette bele.

Sharalee úgy gondolja, hogy az efféle megmozdulások sokkal jobb hellyé teszik a világot.

Ti mit gondoltok erről a programról? Jó ötletnek tartjátok?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏