Egy édesanya, aki abbahagyta a takarítást – Néhány nap múlva megmutatta milyen állapotban van a ház

Minden nő és édesanya tudja, hogy mi vár rá odahaza, ha végez a munkahelyén. Bizony, egy halom mosatlan, telerakott szennyestartó, egy kosárnyi vasalatlan ruha, hisztiző gyerekek és egy lusta partner, aki a kisujját nem mozdítja, hogy valami pozitív változás álljon be a lakás rendjébe. Persze vannak kivételek, ugyanis akadnak férfiak, akik nagyon rendszeretők és vannak olyan nők is, akiket az sem érdekel ha felzabálja őket a kosz.

Azonban előfordulnak olyan napok, mikor a nők is kimerülnek és semmi kedvük elmosogatni a tányérokat, vagy összehajtani a tiszta ruhákat, elpakolni a gyerek játékait a szoba közepéről és még sorolhatnánk. Egy édesanya, aki a Miss Potkin álnéven regisztrált a Twitterre jól tudja mivel jár egy otthon rendben tartása.

Az édesanya egy zseniális ötlettel állt elő. Kitalálta, hogy tudná takarításra ösztönözni a család többi tagját is. Feladta, hogy segítséget kérjen, és azt, hogy a család önmagától elkezd neki segíteni. A legjobb és legbölcsebb döntésnek azt tartotta, ha semmit sem csinál.

“Két nappal ezelőtt eldöntöttem, hogy nem fogok mosni. Az ételeket elkészítem, hisz enni kell, de nem fogok elmosogatni senki után. A halom azóta persze növekszik a konyhában, de megvárom míg az összes tiszta edény és evőeszköz elfogy. Kíváncsi leszek kinek lesz elege előbb.” – mondta Miss Potkin

Három nappal később még magasabb lett az a torony és egyre kevesebb a tiszta evőeszköz. Az édesanya viszont még ekkor sem tett semmit. Mikor már felhasználták az utolsó tányért és kanalat, hallotta, hogy a fogaskerekek elkezdtek mocorogni a családban. Valószínű nem értették, hogy miért nem pakolja be az edényeket a mosogatógépbe.

Ezen a napon megnyerte az első csatát, ugyanis arról számolt be, hogy férje 965 nap után először vitte le a szemetet. Öröme azonban nem tartott sokáig, mert az edények még mindig a mosogatóban illetve mosogatógépben voltak…. piszkosan. A nő családja ekkor úgy döntött, hogy a nehéz tüzérséghez nyúl. A teát már nem megfőzték, hanem egy bébi etetőkanál segítségével merték bele egy vészhelyzetkor használt bögrébe, amit megmikróztak.

Ekkor Miss Potkin még jobban bekeményített. A folyamatosan gyarapodó koszos ruhákat nem volt hajlandó kimosni, amik csak gyűltek és gyűltek a földön.

Ezek után a nő újabb félsikert könyvelt el, mivel férje bepakolta a mosogatógépet ám nem indította el. Mint utóbb kiderült arra hivatkozott, hogy nem volt már rá ideje.

Egy idő után viszont a család többi tagja is rájött, hogy a ház rendben tartása, illetve a háztartás vezetése közös feladat, amiből mindenkinek ki kell vennie a részét.

A közösségi oldalak felhasználói le voltak nyűgözve az édesanya ötletétől. Mások a saját tapasztalataikat mesélték el a posztok alatt, amit egy hasonló kísérlet során értek el.

“23 nap telt el, mire a párom eldöntötte, hogy kimossa a koszos ruháit. Viszont egy idő után azt vettem észre, hogy a mosás helyett, új ruhákat vásárol és azokat veszi fel.” – írta az egyik.

Persze ahogy minden bejegyzésnél úgy itt is megérkeztek a rosszakarók és a kritizálók, akik mindig mindent jobban tudnak. Sokan azzal vádolták, hogy mocsokban él a családjával. Ezt Miss Potkin nem hagyta szó nélkül.

“Látom a Twitter kritizálói is felébredtek, ezért hadd magyarázzam el a dolgokat. Nem így élünk. Ennek az egésznek az volt a lényege, hogy megértsék és tiszteletben tartsák a munkám, és felismerjék, hogy olykor nekik is ki kell venniük a részüket a takarításból. Ez a két nap számomra szórakoztatóbb volt, mint bármi más. Úgy gondolom mindannyiunknak joga van saját kísérleteket végezni és a helyzetet a végsőkig feszegetni. Ez a mi döntésünk!”

Ti mit tettetek volna Miss Potkin helyében? Ugyanúgy hagytatok volna mindent, hogy lássátok valaki megmozdul-e?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏