Egy fiú elment Pokémonra vadászni. Három órával később, a szülei nem akarták elhinni, hogy mit hozott haza.

Előfordult már veled is, hogy kimentél játszani, és végül egy igazi kalandba keveredtél? Nos, a fiúval, ebben a történetben ez történt.

Tavaly nyáron, a hőmérséklet Portalegre-ben (Portugália), majdnem elérte a 43 fokot és már a gondolattól is, hogy egy olyan helyen legyél, ahol nincs légkondi, elolvadsz. De ez nem akadályozta meg Joel Almeidát, hogy kimenjen játszani a Pokémon Go-val. Amit nem várt, ahelyett, hogy Pokémont talált volna, a végén talált valami sokkal …valódibbat.

Ahogy sétált az utcán, kereste a következő Pikachut a perzselő napon, zajt hallott, és nem tudta azonosítani. Úgy nézett ki, mint egy madár, de ez lehetetlen volt ilyen melegben. Meghallgatta közelebbről, és rájött, hogy ez egy sírás. Valaki, vagy valami, segítségre várt. Felismerve, hogy a zaj egy elektromos doboz mögül jött, odament, hogy megpillantsa. Amit látott, meghűlt az ereiben a vér.

pokemonra-vadaszni3

Egy kis cica csapdába esett. Beleesett egy kis lyukba – a feje beszorult a doboz és a fal közé. A kérdés nyilvánvaló: hogyan lehetne bejutni oda? Úgy tűnt, régóta ott lehet már a cica.

De egy dolog biztos Joel számára: nem hagyja ott a cicát, mert halálra van ítélve a tűző melegben. Tehát, gondolkodás nélkül hívta a tűzoltókat. Több órás kemény munka után sikerült kimenteni a fogságból.

pokemonra-vadaszni1

Joel megkedvelte a kis állatot, ezért úgy döntött, hogy haza viszi, ahol meggyógyítja, és gondozza. A szüleivel együtt gondoskodtak a sebeiről, adtak neki bolha elleni gyógyszert is. A szegény állat nem volt éppen szép (sőt, úgy nézett ki, mint egy patkány), és alig hagyta, hogy bárki megközelítse. De Joel nem adta fel. Úgy döntött, hogy megtartja a cicát.

pokemonra-vadaszni5

Egy idő után, “Spock”, ahogy elnevezték, kezdte úgy érezni magát, mintha a család része lenne. Még kicsit félénk volt, ha valaki megpróbálta megérinteni.

De négy hónapon belül, minden megváltozott …

pokemonra-vadaszni6

Elhiszed, ez Spock, ugyanaz a macska, mint amelyik négy hónappal korábban úgy nézett ki, mint egy patkány? Nézd meg most! Ő egy gyönyörű macska narancssárga szőrmével – és óriási! Milyen csodálatos átalakulás. Spock már nem félt az emberektől, és élvezi, ha megsimogatják.

pokemonra-vadaszni4

Ha valaki azt mondta volna Joelnek, hogy a Pokémon Go segít neki, hogy megmentse egy cica életét, ő biztosan kinevette volna. De soha nem tudjuk, mire számíthatunk az utunk során.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏