Egy hétig nem takarózott be, majd ráállt a mérlegre – megdöbbent attól, ami történt

f3c19f1f02db7ce4a900aa2a754fc348

Nem ismerek olyan embert, aki ne azzal jönne állandóan, hogy szeretne egy kicsit fogyni, vagy kicsit formásabb, kicsit feszesebb lenni. Arra most nem térek ki, hogy ezen emerek közül elég sokuknak csak simán önképzavaruk van, és nincsenek tisztába a saját testképükkel, illetve a mérvadó számukra a média által sulykolt csont és bőr stílus.

Azonban vannak akikre tényleg ráférne egy 5-10 kg mínusz, viszont annyi kitartásuk nincs, hogy elkezdejenek mozogni, vagy odafigyelni jobban az étkezésre, mivel ez a kettő olyan fontos szerepet játszik az egészséges életmódban, hogy szerintem tovább nem is kell ragozni. Aki fogyni szeretne az mozogjon, vagy ne egyen annyit, mint amennyit most, és hagyja el a cukrokat, szénhidrátokat.

Viszont találtam egy érdekes dolgot, aminek utánna járva még igaznak is tűnik a hipotézis.

Alapvetően arra a tényre épült a dolog, hogy az emberi szervezet rengeteg kalóriát éget el azzal, hogy megtartsa az állandó 37 fokos testhőmérsékletet, naponta mintegy 1000 kcal energiát.

Éjszaka azért szeretünk takarózni, mert az agy testhőmérsékletet szabályzó része is ” alszik ” azaz nem 100%-os üzemmódban működik, ezért van az is, hogy hajnalban arra ébredünk, hogy nagyon fázik a lábunk, karunk. Azonban mi történik, akkor ha direkt nem takarózunk be, és hagyjuk, hogy az agyunk dolgoztassa a hőmérsékletünkért felelős agyi receptorokat?

A megoldás a következő, alvás közben fogyunk. Hihetetlen, de igaz, mivel egy bizonyos hőfok alá még alvás közben sem megy a szervezet, de ha csak 1-2 fokot is kell melegítenie rajtunk miközben alszunk, már az is egy folyamatos kalória égetés, ami 1 hét alatt 1,5 kg súlyvesztességet ér el. Az egy hónapban körülbelül 4-5 kg reálisan, amire már azt lehet mondani, hogy megéri, ha csak ennyi az ára, hogy nem takarózunk be éjszaka.

Ki fogja próbálni Ön is? Én mindenképp..

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏