Egy illemtan szakértő mesélt a leggyakoribb étteremben elkövetett hibákról, és hogy hogyan kerülhetők el

Az alapvető illemszabályokat általában jól ismeri az emberek többsége, ha azonban egy kicsit elmerülünk az illemtan mélyében, hamar rájöhetünk, hogy rengeteg mindent kell még tanulnunk akkor is, ha egyébként magunkat egy művelt és illemtudó embernek tartjuk. Hogyan tartsunk helyesen egy poharat, hová tegyük a szalvétát? – csak néhány kérdés azok közül, amikkel könnyen zavarba lehet hozni egy embert.

A Xsense-nál épp ezért most Anna Bey-t, a társadalmi illemtan szakértő tanácsait hoztuk segítségük, aki elmeséli nekünk, mik a leggyakoribb étteremben vétett hibák, és hogy hogyan kerülhetjük el azokat.

Ő itt Anna Bey, aki illemtan és társas viselkedés terén végzett. A nő tudja, hogyan kell lenyűgözni másokat a modorunkkal, és ma elmeséli, hogyan mit nem csinálnak az igazi hölgyek egy étteremben.

1. Például a salátaleveleket tilos felvágni – pontosan úgy kell fogyasztani, amilyen méretben és formában elénk tették őket.

2. A borfogyasztásra több szabály is vonatkozik, de az első és legfontosabb, hogy a poharat mindig a száránál kell megfogni.

Alul tilos.

3. Fontos az is, hová tesszük a borospoharat: a pohárnak mindig a tányér jobb oldalán kell lennie, annak jobb oldalán pedig egy pohár víznek.

4. Figyelj oda a partneredre, mielőtt újratöltöd a poharad! A nő azt javasolja, hogy először mindig kérdezd meg a partnered, hogy tölthetsz-e neki, majd csak utána tölts magadnak.

5. Ha olyan ételt fogyasztunk, amit kenyérre kell kenni, akkor előbb le kell törnünk egy kis darabot a kenyérről, és azt megkenni, nem az egész szeleteket.

6. Az evőeszközökre is fontos szabályok vonatkoznak: például soha nem szabad egy kést élével felfelé tartani evés közben, és ha egy kis szünetet tartunk (miközben iszunk mondjuk), akkor a kést és a villát mindig V-alakban kell a tányéron hagyni úgy, hogy a fogantyúi ne érhessenek hozzá az asztalhoz.

7. Egy másik fontos szabály, hogy tilos sminkelni az asztalnál. Ha meg akarod igazítani a sminked, ahhoz mindig ki kell kéredzkedned a mosdóba. Ugyanez vonatkozik egyébként az orrfújásra.

8. Amikor vége a vacsorának, soha ne tedd a szalvétát a tányérba. A szalvétának mindig a tányér bal oldala alá gyűrve kell lennie.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏