Egy ittas édesanya nem volt hajlandó felvenni a maszkját a repülőn – az esetből semmire sem emlékszik

Már jó ideje együtt élünk a koronavírus járvánnyal ebből kifolyólag pedig nagyon sok ember elméje megborult. Ennek oka lehet a rendszeres bezártság, a karantén, a kijárási korlátozás, a szolgáltatások szüneteltetése, a vendéglátó egységek bezárása, a home office és a gyerekkel való otthoni tanulás is. Persze ez csak néhány példa a sok közül. A kezdetek kezdetén rengeteg esetről számoltak be, miszerint az emberek kiakadtak a maszkviselés miatt. Sokan nem akarták felvenni őket, s ha pedig rájuk szóltak, akkor elkezdtek őrjöngeni.

Cikkünk főszereplője egy 34 éves egyedülálló édesanya, akit leszállítottak egy repülőről mert többszöri felszólítás után sem volt hajlandó feltenni a maszkját. Hayley szépségtanácsadóként tevékenykedik, és épp Ibizába tartott, hogy megvigasztalja gyászoló barátait mikor komoly incidensbe keveredett.

Az édesanya bébiszitterre hagyta gyermekeit majd bejelentkezett manchesteri repülőtér Clayton szállodájába. Szobájában elfogyasztott egy teljes üveg bort, majd még egy nagy pohárral kért a repülőtéren. A Ryanair Ibizára tartó repülőgépe reggel 6-kor indult útnak, csakhogy Hayley nélkül.

A nőt a légiutaskísérő maszkviselésre szólította fel, ám ő olyan illuminált állapotban volt a bortól, hogy szinte fel sem fogta mi történik, és nem is teljesítette a kérést. Rachel Dixon ügyész azt mondta: “Már a pilóta is megkérte, hogy vegye fel a maszkját, de a vádlott nem tett eleget.”

Még az útlevelét sem mutatta fel pedig arra is felszólították. Ekkor döntött úgy a pilóta, hogy leszállíttatja a gépről. Mondta neki, hogy vagy magától elhagyja a gépet, vagy hívják a rendőrséget. A nő válaszul bekapcsolta a biztonsági övét, jelezve, hogy esze ágában sincs elhagyni a repülőt.

A rendőrök kiérkezése után a nő agresszív lett. Sírni kezdett, és azt állította, hogy a barátja meghalt ezért Ibizára kell mennie. Amikor meglátta, hogy a rendőrség a gépen van, elindult kifelé, majd miután látta, hogy a rendőrök nem figyelnek, megpróbált visszamenni a gépbe, de újra leszállították.

A rendőrségnek bevallotta, hogy hajnali 2-ig ivott és utána is lehúzott még egy pohárral. Ezután az ügyész azt mondta, hogy a nő nem emlékszik az esetre. Szerinte tetteit az alváshiány és a túl sok bor okozta. Miután bevallotta, hogy részeg volt még 50 ezer forintnyi büntetést is kiszabtak rá.

Jane Shaw védőügyvéd így fogalmazott az üggyel kapcsolatban.

“Szégyelli, hogy ma a bíróság előtt kell állnia. Elmesélte, hogy 2020 augusztusában elvesztette egy barátját, aki Ibizán élt és azért akart odarepülni, hogy vigasztalja a barátait. Tény, hogy nagyon nyers volt, de nem számított a közeli barát eltávozására-. Keveset aludt és azért, hogy megnyugodjon elkezdett inni. Arra sem emlékszik, hogy felszállt a repülőre vagy, hogy beszélt a kapitánnyal.”

Mivel több hasonló incidens is történt már ezért a Ryainair felszólította a repülőtereket, hogy 10 óra előtt tiltsák be a szeszes ital tartalmú italok értékesítését.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏