Egy tűzoltó, aki tudta, mik voltak Diana utolsó szavai! Most elárulja az egész világnak!

Mind a mai napig nehezen fogja fel az egész világ, hogy 21 évvel ezelőtt ment el Diana hercegnő egy autóbalesetben. Rengeteg elmélet született a tragikus esettel kapcsolatban. Ám nem is olyan régen kiderült, hogy új tények merültek fel. Ezúttal fény derült arra, hogy mit mondott Diana hercegnő halála előtt.

A tragikus baleset 1997-ben történt Párizsban. A hercegnő mellett két másik ember is utazott a kocsiban, feltételezett szeretője, Dodi Al-Fayed és a sofőr- Hanri Paul. Annak érdekében, hogy elkerüljék a paparazzókat a sofőr elhajtott a helyszínről, ahol Dianat várták.

Nem volt esély a túlélésre.

A sofőr ideges volt az újságírók miatt, ezért útközben úgy döntött, hogy áthalad a Pont de l’Alma alagúton. Ám sajnálatos módon elvesztette az irányítást a jármű felett, és nekicsapódtak egy oszlopnak.

A hercegnő a szerzett sérülések következtében hunyt el a Pitié-Salpêtrière kórházban. A másik két férfi még a helyszínen életét vesztette.

Utolsó szavai.

Egy tűzoltó, Xavier Gourmelon a közeli Malar tűzoltóság tisztviselője szolgálatban volt azon a napon. Ő volt az első, aki megérkezett a katasztrófa helyszínére. Azonban, arról fogalma sem volt, hogy ki tudja-e szabadítani a hercegnőt a roncsok közül. A The Sun-nal folytatott beszélgetése során 2017-ben a tűzoltó elmondta a hercegnő utolsó szavait.

Xavier Gourmelon megerősítette, hogy amikor megjelent a baleset helyszínén, beszélt Diana hercegnővel. Magánál volt és a mondat, ami elhagyta a száját: “Istenem, mi történt?”

A tűzoltó azt is elmondta, hogy oxigént adott a hercegnőnek. Egy mentőcsapat szedte ki Dianat a roncsok közül.

“Ez a jelenet örökre a fejemben marad.”- mondta Gourmelon.

Miért 20 évvel a baleset után beszélt erről?

A férfi azt is elmondta, hogy ezeket az információkat titokban kellett tartania, mert a francia tűzoltóság nem beszélhetett a médiával, nem szivárogtathatnak semmilyen információt ezzel kapcsolatban. Gourmelon elismerte, hogy csak akkor beszélt az esetről, mikor 2007-ben tanúként idézték be, Diana hercegnő halálával kapcsolatos nyomozás miatt.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏