Eladta a veséjét, hogy megvehesse az új iPhone-t. Döntését egy életre megbánta

Az biztos, hogy a marketinghadjáratok könyörtelenül ledózerolnak mindent bennünk.Még a saját önbecsülésünket is, melynek következtében képesek vagyunk saját embertársainkkal összeveszni azért, mert Black Friday alkalmával nekünk már nem jutott akciós tévé. De abba is gondoljunk bele, hogy mekkora irigységre képes az ember, ha látja az ismerősei anyagi javait. Egy új kocsi, egy új hifi, bármi. Barátságok, kapcsolatok szakadnak meg azért, mert valakinek jobban megy.

A mostani történetünk azonban már minden képzeletet felülmúl.

A mai fiatalok úgy gondolják, hogy az anyagi javak elengedhetetlenek a boldogságukhoz. A reklámok minden oldalról nyomást gyakorolnak rájuk, hogy még több, még menőbb elektronikus kütyüre van szüksége, melyek “megváltoztatják az életüket”. Néha olyan hatalmas a vágy a modern “kütyük” iránt, hogy a fiatalok teljesen elvesztik az eszüket.

Ez történt a 17 éves kínai, Wang Shangkun esetében is, aki úgy döntött, hogy eladja a saját szerveit. A fiú 2011-ben úgy döntött, hogy megválik az egyik veséjétől, hogy az abból szerzett összegből megvásárolja a legújabb Apple készüléket.

Wang Shangkun eladta az egyik veséjét a feketepiacon, ami akkor körülbelül 1 millió forintot ért. Ezt az összeget egy iPad 2 és egy iPhone 4 vásárlására költötte. Ezek ma már filléres tételek. Nem kell a kutyának sem. 10 évvel ezelőtt a fiú azonban azt hitte, hogy egy vesével is ugyanúgy képes élni, mint kettővel. Sajnos rá kellett jönnie, hogy nagyot tévedett. A műtét során komplikációk léptek fel, ami azt jelentette, hogy a tininek rendszeresen dializáló gépet kell használnia. A jelek szerint veseelégtelenség miatt élete végéig ágyhoz kötve fog élni.

Wang elmesélte, hogy zajlott az egész történet.

Interneten ismerkedett meg egy “ügynökkel”, aki rábeszélte a műtétre. Az egész dolog természetesen illegális.

A műtétre a központi Hunan tartományban került sor. Az szerv ismeretlen címzetthez került. A tinédzser családjában senki sem tudta, hogy eladta a veséjét. Édesanyja csak akkor kezdett gyanakodni, amikor a fiú drága Apple készülékekkel tért haza. Aztán Wang beismerő vallomást tett, és ennek eredményeként a rendőrség tudomást szerzett az esetről. Kilenc személyt tartóztattak le, öt ellen pedig szándékos testi sértés és szervcsempészet miatt indult eljárás.

Eleinte minden rendben volt. A 17 éves srác szervezete jól viselte a műtétet. Sajnos az operációt követő néhány hónapon belül Wang egyetlen veséjében fertőzés alakult ki. Ez a nem higiénikus környezetben végzett beavatkozás és a műtét utáni ellátás hiányának az eredménye. Végül a fiúnál szervi elégtelenség alakult ki. Jelenleg állapota nagyon súlyos. A 27 éves férfi napi dialízist igényel, hogy megtisztítsa a vérét a méreganyagoktól. Valószínűleg így lesz egész hátralévő életeben.

A feketepiacon hatalmas a kereslet a vesékre. Érdekesség, hogy körülbelül 80-szoros haszonnal dolgoznak az ilyen illegális ügynökök.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏