ÉLETBEVÁGÓ! Pár perce jött a bejelentés : JANUÁR 1-től ÓRIÁSI VÁLTOZÁS jön a háziorvosnál, szakrendeléseken, kórházakban, rendelőintézetekben!

Januártól lecsapnak a hálapénzt elfogadó orvosokra,Jövő évtől akár szabadságvesztéssel is büntethető, aki hálapénzt ad vagy fogad el. Januártól jár az emelt bér az orvosoknak, és ezzel egy időben elkezdik „levadászni” a paraszolvenciát elfogadókat – értesült biztos forrásból a Népszava.

Az egészségügyi béremelésről szóló törvénycsomag tartalmazza a paraszolvencia büntethetőségét is, így 2021 januárjától akár egy év szabadságvesztés is várhat azokra, akik elfogadják, de azokra is, akik adják a hálapénzt. Januártól egy egészségügyi dolgozó a betegtől a kezelés után legfeljebb egyszer és csakis olyan tárgyat fogadhat el, amelynek értéke nem haladja meg a minimálbér havi összegének öt százalékát – ez jelenleg 8 ezer forint.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbít, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏