Elítélték 48 év börtönre. 17 évvel később, egy kilenc éves fiú meglátogatja és újra reményt ad neki.

Ahogy Zachary Tucker elkezdte az iskolát, súlyos betegséggel diagnosztizálták, és a szülei nagyon megijedtek. Az autizmus azt a típusát fedezték fel nála, ami Asperger-szindróma néven ismert. Ahogy telt az idő, az állapota észrevehetően egyre rosszabbodott.

elitelt8

Az autizmusa nem csak a szociális fejlődésére volt hatással, de kiváltott pánikrohamokat is. Nehezen bírt elaludni, kiborult miközben rendszeresen sírt. Nagyon nehéz volt megnyugtatni a fiút, a szülők kétségbeesetten próbáltak neki segíteni. Zack nem engedte senkinek, hogy hozzáérjen.

elitelt14

A szülei, Arthur és Susy készek voltak kipróbálni bármit, amikor rábukkantak egy nagyon különleges ember nevére az interneten: Chris Vogt, a kutyatréner, aki arra szakosodott, hogy kutyatársat képez ki autista gyerekeknek. Abból, amit olvastak róla, úgy nézett ki, ő volt a legjobb a szakmában.

Csak volt ott egy probléma.

elitelt4

Chris Vogt 48 éves börtönbüntetését tölti gyilkosságért. Már 1998 óta be volt zárva, azonban a börtönben már részt vett egy programban, mégpedig menhelyi kutyákat rehabilitál.

elitelt13

Egyértelmű, hogy Chris ebben a programban találta meg az igaz hivatását. Már tud mindent, amit tudni lehet az autizmusról és keresztül ment kiterjedt kutyakiképző oktatáson.

elitelt7

Abban az időben a kutyákat többnyire süketek és vakok számára képezték. De Chris-t lenyűgözte az autizmus és meggyőződése volt, hogy ez lesz releváns.

elitelt10

A legtöbb kilenc éves számára, az ötlet, hogy találkozik egy gyilkossal – és a börtönben – elég ijesztően hangozna. Pontosan ugyanez volt a Zackkel is. De a család szervezett egy találkozót Chris-szel és készek voltak arra, hogy a fiuk megismerje az első kutyáját.

elitelt6

Pillanatokon belül Zack figyelme a csillogó barna szemű Clyde nevű kutyára szegeződött.

Clyde már jól képzett volt Chris által, tudta hogyan kell kezelni a pánikrohamokat – mielőtt még megtörténne. Amikor Zack szíve kezd gyorsabban verni, Clyde azonnal elvonja a figyelmét, mielőtt ez fokozódik. A Tucker család többször meglátogatta Chris-t a börtönben, hogy gyakoroljanak vele együtt, mielőtt haza viszik a kutyát.

elitelt9

elitelt2

“A pánikrohamok csökkentek legalább 70%-al, és most már sokkal nyugodtabb vagyok. Sikerült barátokat szerezzek, amire eddig képtelen voltam” magyarázta később Zack.

Hálából, a Tucker család úgy döntött, hogy vissza mennek a börtönbe, csak hogy meglátogassák Chris-t, és köszönetet mondjanak neki. Aztán Zack tett valamit, amit a szülei még sohasem láttak ezt megelőzően: felment Chris-hez, és átölelte. Sem Chris, sem az autista gyermek, aki eleinte annyira félt tőle, valószínűleg soha nem gondolta volna, hogy egy kutya össze hozza őket, és így megváltoztatja mindkettőjük életét!

elitelt11

Chris elsírta magát, amikor látta Zack hihetetlen javulását, köszönhetően Clyde-nak.

Ennyi idő után is nehéz Chris-nek arról beszélni, amit tett. Egy heves vitába keveredett egy másik férfival, és elvesztette a saját maga irányítását. “Túl gyáva voltam, hogy a helyes dolgot cselekedjem” mondta Chris könnyezve. Úgy érzi, hogy a program lehetőséget ad neki arra, hogy vezekeljen a bűne miatt.

elitelt3

Clyde új életet adott a fiúnak. A kutya felismeri, ha egy pánikroham jön, és Zack figyelmét azonnal magára vonja. Zack tudja, hogy Clyde ott van, vigyáz rá, és gyorsan megnyugtatja. Zack most már jól alszik, barátai vannak.

Mindez köszönhető egy elítélt férfinek.

elitelt15

elitelt1

elitelt12

Chris nem tudja vissza adni a férfi életét, akitől elvette oly sok évvel ezelőtt, de a kemény munka és a “vezeklés” sok gyermek életét adhatja vissza. Az emberek, mint Chris megérdemelnek egy második esélyt!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏