Elmondta apjának a fiú, hogy megbánta, hogy megházasodott. Az apa életre szóló választ adott neki!

Egy fiú közölte az édesapjával, hogy mennyire megbánta, hogy megházasodott! Érdekes tanáccsal látta el az apa a fiát.

1000_olelkezo-par_20151009_193910

„Másfél évnyi házasság után jöttem rá, hogy ez nem nekem való. A feleségemmel még a líceumban találkoztunk, 15 éves voltam. Kezdetben barátok voltunk, ez 10 évig tartott, azután eldöntöttem, hogy én többet szeretnék ettől a kapcsolattól. Így összejöttünk, és nagyon boldogok is voltunk. Azonban mindig amikor szóba került a házasság, egyre inkább azt éreztem, hogy félek.

Készen állok én erre?
Ez vajon a legjobb döntés?
Kim az, akivel le szeretném élni az életem?
Mindig boldogok leszünk?

Ezekre a kérdésekre kerestem a válaszokat. Egy este mindezt elmondtam édesapámnak.

Apám rám mosolygott, és azt mondta: „Fiam, te kissé egoista vagy!” Leegyszerűsítettem neked a dolgokat: a házasság nem neked való. Ne azért házasodj meg, hogy boldog legyél, hanem azért kösd össze az életed valakivel, hogy még boldogabb lehess. A házasság a családalapítás szempontjából fontos, hogy a gyerekeid biztonsága, boldogsága némiképp garantálva legyen. A házasság nem rólad szól, hanem arról a szövetségről, és arról az emberről, akihez tartozol.”

Ekkor döbbentem rá, hogy Kim az, akivel együtt akarok élni, ő a legjobb választás. Rájöttem arra, hogy boldoggá akarom tenni, hogy minden nap lássam a mosolyát, és, hogy legyen egy boldog családunk.

Édesapám tanácsa lesokkolt. Őszinte szavai hatottak, mert felismertem azt, hogy ha Kim-et boldoggá teszem, én is boldog leszek.

Az igazi házasság sosem rólunk szól, hanem arról, akiért rajongunk, akit imádunk, akinek az álmaiért, vágyaiért mindent megtennénk.

Szeretném, ha mindenki megértené, házasember, házasság előtt álló férfi, nő, vagy bármely agglegény, hajadon, hogy a házasság nem magunkról szól, hanem a másik félről, a családról. És bármilyen paradoxon, de minél több szeretet adsz, annál több szeretetben lesz részed!”

Forrás: filantropikum.com

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏