Emlékszel Dirk Benedictre “A szuperscsapat” Szépfiújára? – Ilyen lett 75 éves korára

Dirk Benedict neve gyakorlatilag minden embernek ismerős, hiszen a nyolcvanas években mindenki kultikus sorozatát nézte “A szupercsapatot”. A több, mint éven át vetített sorozat zenéjét senki sem tudja elfelejteni, mert annyira összenőtt a sorozattal, mint a Dallas főcímdala. Az izgalmas sorozat minden embert odaragasztott a TV képernyője, főleg a hölgyeket, mivel Dirk volt a sorozat hivatalos szívtiprója és szépfiúja.

Röviden tömören elmeséljük azoknak miről is szólt ez a klasszikus sorozat, akik valamilyen oknál fogva lemaradtak róla. A történet 4 elit és igazán képzett katonáról szól, név szerint John ‘Hannibal’ Smith ezredesről (George Peppard), Templeton ‘Szépfiú’ Peck hadnagyról (Dirk Benedict), Henry Matthew ‘Bolond’ Murdock századosról (Dwight Schultz) és Bosco ‘B.A.’, ‘Rosszfiú’ Baracus őrmesterről (Mr. T – Lawrence Tureaud). A mindig tiszteletteljes és hazafias katonákat egy nagy elfogják és meggyanúsítják egy el nem követett ügy miatt. Amikor szállítják őket a fegyházba sikerül megszökniük és életük java részét szökevényként élniük. A kormány nagyon sokáig körözi őket, viszont ők a jó szerencsének hála mindig megmenekülnek.

Annak ellenére, hogy a sorozat elképesztő sikert aratott mind külföldön, mind hazánkban Dirk további illetve addigi szerepei valamiért mégsem értek el olyan átütő diadalt, mint ez a szerepe. Pedig olyan filmekben fordult meg, mint a Hawaii Five-O, Chopper One, Charlie Angyalai, Battlestar Galactica…stb. Évről évre jött ki újabb és újabb filmje, de csak nem sikerült újra megismételni.

1986-ban feleségül vette Toni Hudson-t, akitől két csodás gyermeke született, ám 1995-ben el is váltak egymástól. A jubileum évében kipróbálta magát forgatókönyvíróként és rendezőként is. Első alkotása Cahoots névre hallgatott. Egy időre eltűnt a reflektorfényből, mert mint kiderült, súlyosbetegségben szenvedett. Szerencsére túlélte és felgyógyult a prosztata daganatból, viszont szervezetében máshol is feltűnt a rák. Telejsen elfordult a hagyományos orvoslástól és makrobiotikus étrendet kezdett követni, amit kolléganője, Gloria Swanson ajánlott neki. 1998-ban Benedict megtudta, hogy egy korábbi kapcsolatából született egy másik fia, John Talbert, akit örökbe adott édesanyja. Örökbefogadó szülei segítségével Talbert fel tudta venni a kapcsolatot biológiai édesapjával.

De vajon, hogy néz most, ki a híres szívtipró ennyi év után több, mint 75 évesen? Már nem kell sokat várnotok, hogy megtudjátok, ugyanis elhoztunk pár képe, amin láthatjátok mennyit változott “A szupercsapat” szépfiúja.

Na mit szólsz, látod valahol benne azt az elképesztően helyes színészt, aki annak idején a sorozatban volt?

Egy ideje nyugdíjasként tengeti mindennapjait, és egyáltalán nem vállal már filmszerepeket, nem mintha régen túlságosan is sokat vállalt volna.

Na mit szóltok?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏