Ennyi pénzt keresnek a sztárok egy-egy Instagram poszttal! – Bődületes pénzeket zsebelnek be!

Azzal a legtöbben tisztában vagyunk, hogy az ismert emberek közösségi felületei az óriási követőbázisaiknak köszönhetően jelentős reklámértékkel bírnak, ám arra eddig sosem derült fény, pontosan mennyit is kereshetnek egyetlen poszt kirakásával a külföldi és a hazai sztárok/influencerek.

A mindenkit érdeklő témáról azonban lehullt végre a lepel, cikkünkben megmutatjuk, mennyit hoz a konyhára egy-egy bejegyzés!

A JustJared nevezetű weboldal ugyanis nemrégiben nyilvánosságra hozott egy top 10-es listát, melyen azokat a világsztárokat vonultatja fel, akik a legtöbb pénzt keresik egyetlen reklámértékű poszt kirakásával, hazai viszonylatban pedig az influen­cermarketinghub.com szakportál követőkön és lájkszámokon alapuló adatelemzése alapján számolták ki, melyik magyar ismertségnek mennyi a reklámértéke.

A nemzetközi lista 10. helyezettje a világklasszis focista, Neymar JR. aki 148 millió követőjével körülbelül 218 millió forintot zsebel be posztonként.

9. helyen Taylor Swift áll, aki 153 millió követőjével 223 millió forintot keres egyetlen poszttal.

8. a listán Justin Bieber, aki 170 millió követőjével megközelítőleg 231 millió forintot kaszál bejegyzésenként.

7. helyre Beyonce került az ő 172 milliós követőtáborával. Egyetlen reklámposztja 238 millió forintot ér.

6. helyezett a fital énekesnő, Selena Gomez lett, aki 221 millió követővel büszkélkedhet, egyetlen posztja pedig 263 millió forintot hoz a konyhára.

Az 5. helyezett Ariana Grande csupán egyetlen millióval előzte be Selenát, az ő 231 milliós követőbázisának kiküldött posztja ugyanis 264 milliót ér.

4. helyen a botrányairól és különcségéről híres Kim Kardashian áll, 214 millió követővel rendelkező Instáján egyetlen poszt 265 millió forinttal hizlalja bankszámláját.

A 3. helyre a világ egyik legismertebb és legtehetségesebb focistája, Christiano Ronaldo került, aki 276 millió forintot keres egyetlen Instára kitett reklámbejegyzésével.

2. helyezett a tengerentúlon óriási népszerűségnek örvendő Kylie Jenner lett, aki 225 milliós követőtáborral rendelkezik, és egyetlen bejegyzésével körülbelül 305 milliót zsebel be.

És íme a lista csúcsa: a dobogó legtetején pedig nem más áll, mint Dwayne ‘The Rock’ Johnson, akinek egyetlen reklámbejegyzése 314 milliót hoz a konyhára!

De nézzünk körül kis hazánk berkeiben is.

Mint említettük, a hazai influencerek és sztárok bevétele az influen­cermarketinghub.com szakportál követőkön és lájkszámokon alapuló adatelemzése alapján került kiszámításra.
Bár az elemzés maga még a tavalyi évben készült, egész jó és reális képet ad arról, mennyit is keresnek kis hazánk ismert emberei egy-egy reklámbejegyzés elhelyezésével.

1. Palvin Barbara – Egyetlen posztjának reklámértéke: ~14,2 millió Ft

2. Dzsudzsák Balázs – Egyetlen posztjának reklámértéke: ~ 1,4 millió Ft

3. Kulcsár Edina – Egyetlen posztjának reklámértéke: ~ 853 ezer Ft

4. Hódi Pamela – Egyetlen posztjának reklámértéke: ~ 837 ezer Ft

5. Kasza Tibi 561 ezer követő – Egyetlen posztjának reklámértéke: ~ 837 ezer Ft

Ezen árak azonban nem kőbe vésettek, hiszen az Instagram-bejegyzések értéke rengeteg mindentől függ.

Számít az is, hogy egy- vagy többposztos megrendelésre kérnek fel valakit, függ attól is, hogy az adott híresség milyen mértékű aktivitást vállal vele, népszerűsíti-e a termékeket/szolgáltatásokat rendezvényeken, külsős helyszínen, videók­ban vagy csak képet posztol.
A díjazás során nem csak azt veszik figyelembe, hogy mekkora a követőtábor, annak összetétele sem mindegy, lényeges, hogy a közösségnek aktív és vásárlóképesek tagjai legyenek!

Amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani azt!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏