Ez a 11 kép bemutatja, hogyan vernek át minket az internetes csalók

Mint mindennek, az internetes vásárlásnak is ugyanúgy megvannak az előnyei, mint a hátrányai. Ez utóbbihoz sorolható például az, hogy amennyiben nem vagyunk elég körültekintőek, könnyen megeshet, hogy nem épp azt kapjuk majd, amit elhitettek velünk. Az esetek többségében természetesen ez valamilyen távoli országból feladott csomagra jellemző inkább.
Az egyik legfontosabb – ha nem a legfontosabb -, amire egy online rendelés leadása során ügyelnünk kell, az az eladó értékelése, vagyis a korábbi vásárlók visszajelzése. Természetesen száz százalékos garanciát ez sem jelent, de amolyan iránymutatónak mindenképp jó.
A másik ilyen szempont pedig nem más, mint a vételár… sokan ugyanis nem gondolnak bele például abba, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy egy adott terméket a piaci árának töredékéért hirdetnek. Na vajon?!
Az alábbiakban 11 olyan esetet mutatunk, ami olyanokkal történt meg, akik valószínűleg nem voltak elég figyelmesek (vagy rutinosak) a rendelés leadásánál, ezért meglepődtek, amikor jobban szemügyre vették a megrendelt terméket.

1. Egy külső merevlemez belseje… gyakorlatilag egy pendrive van benne néhány csavar társaságában, amivel a merevlemezek és a pendrive-ok közti súlykülönbséget próbálták kompenzálni.

2. Ez szintén egy külső merevlemez… szemmel láthatóan tisztában vannak azzal, hogy a ragasztópisztollyal nem lehet szépen dolgozni, viszont ez úgysem fog látszódni.

3. Azért valahol az ötletben és a megvalósításban van valami művészi. ?

4. Ez már egy jóval fejlettebb megvalósítása az eddigieknek.

5. Van több-pendrive-os kivitelben is. ?

6. Egy külső akkumulátor, aminek a belseje egy teljesen ismeretlen technológiát rejt. ?

7. A matrjoska babák ihlethették ennek az elemnek a kitalálóját.

8. Ahogy az embereknél, itt is a belső a fontos!

9. Kívül pendrive, belül… nem. Biztos kivették a belsejét, mert kellett a külső merevlemezhez.

10. Többet utalt és küldik a visszajárót az “iPhone” belsejében? ?

11. Egy “iPhone”, ami egyfolytában azt jelezte, hogy alacsony az akkumulátor töltöttsége. Nem kellett nagyon a dolgok mélyére ásni, hogy kiderüljön, miért.

Te jártál már hasonlóképp? Írd meg hozzászólásban!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏