Ez a férfi azt mondja 179 éves, még az unokáit is túlélte!

Hihetetlennek tűnik, persze. Ha igaz lenne, akkor ő lenne a legidősebb ember, aki valaha élt a Földön. Mahashta Muras foglalkozását tekintve cipész volt, jelenleg már egy jó ideje nyugdíjas.

MMurasi179

Indiában él, és állítása szerint 1835-ben született. Számításai alapján a férfi biztosan állítja, hogy ő jelenleg 179 éves. Elmondása szerint 1835. január 6-án született Bangalore városában, és 1957-ig cipészként dolgozott, majd 122 évesen visszavonult.

“Már olyan hosszú életet éltem, hogy az unokáim nagyrésze is meghalt. Valahogy elfelejtettem meghalni. Olyat hallottam, hogy valaki 150 éves koráig éljen, de azért annál többről nem. Ebben a pillanatban úgy gondolom, hogy talán halhatatlan vagyok.” – mondja Muras.

Az anyakönyvi kivonat megerősíti Muras szavait, de orvosi feljegyzésekkel nem lehet alátámasztani azt, hogy valóban ennyi idős lenne. Az utolsó orvos, aki megvizsgálta, meghalt 1971-ben.

Számos hír született már a 179 éves emberről, azonban legtöbb helyen hamisnak tartják az állítást. Lehetetlen ilyen kort megélni, nincsen elegendő bizonyíték, és azt is kimutatták, hogy az utóbbi időben egyre több az életkori túlzásról szóló beszámoló. Az ember ahogy öregszik, egyre kevésbé emlékszik életkorára, születési idejére, és ezt gyakran kihasználják a szenzációhajhászok.

Eddig a hivatalosan is bizonyított adatok szerint a világ legidősebb embere egy francia férfi volt, aki 122 éves kort élte meg. Jean Calment 1997-ben halt meg.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏