Ez a férfi hallott valami repedést a gleccser belsejéből és teljesen megdermedt. Amit ezután látott, az felülmúlta a legrosszabb rémálmát is.

Az amerikai fotós, James Balog és csapata elutazott Grönlandra. Kamerákat állítottak fel az Északi-Sarkkör környékén és több évet töltöttek a jégben bekövetkezett változások vizsgálatával.

Egy nap, ahogy beállították a berendezéseket egy dokumentumfilmhez, remélték, hogy jó idő lesz, mert felvételeket akartak készíteni a lenyűgöző jeges tájról. Nem számítottak rá, hogy sikerül elkapniuk valami izgalmasat. Hirtelen tőlük jobbra a jégtakaró egy része elkezdett mozogni…

James még soha nem érezte ennyira biztosan, hogy az ember-okozta klímaváltozás megtörténik. A 2012-es dokumentumfilmben (Chasing Ice) őszintén beszélt róla: “Én nem hittem el, hogy az emberek képesek lennének megváltoztatni az alapvető fizika és kémia egészét ezen a hatalmas bolygón. Nem látszott valószínűnek, és ez nem látszott lehetségesnek.”

De miután a saját szemével látta, amint egy sok ezer éves Manhattan méretű jégtábla letört, és elsüllyedt, mélységesen meggyőzte.

Túl hamar elfelejtjük, hogy egy dinamikus világban élünk és a viselkedésünk óriási hatást gyakorol mindenre. Mindannyiunkra.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏