Ez a haldokló lány a férjével szeretné tölteni az utolsó karácsonyát, de alig néhány órával azelőtt, szomorú hírt kapott.

Dalton és Katie Prager szerelmi története keserű édes. 2009-ben, a Facebookon ismerték meg egymást, és rájöttek, hogy igazi lelki társak. Pár évvel később, miután találkoztak személyesen, nem vesztegették az időt, összeházasodtak. Ekkor mindketten 20 évesek voltak.

Az élet csodálatos volt, de mindketten nagyon betegek voltak. Katie és Dalton cisztás fibrózisban szenvedtek, amely egy olyan gyógyíthatatlan genetikai rendellenesség, mely hatással van a test különböző részeire, különösen a tüdőre. De a betegséggel kapcsolatos megosztott tapasztalatuk még közelebb hozta őket.

Csak egy dolog bántotta őket – nem tudtak együtt lenni, mert úgy gondolták, hogy túl nagy megpróbáltatásnak tennék ki magukat, és a családjukat, ha ilyen állapotban kellene költöznie bármelyiküknek is. Ez azt jelentette, hogy két különböző államban éltek. Annak ellenére, hogy videón folyamatosan beszélgettek, nagyon nehéz volt nekik távol egymástól.

Mindkettőjüknek nagy szükség volt az új tüdőre, így a várólistán voltak. Katie annyira szerette Daltont, hogy úgy döntött, törölteti a saját nevét a listáról, így Daltonnak nagyobb esélye lehet.

fibrozis1

Katie önzetlensége miatt Dalton új tüdőt kapott 2014-ben, de Katie is megkapta 2015-ben.

Nem sokkal az operációja után, Daltonnál komplikáció lépett fel, amely komoly vírusos tüdőfertőzéshez vezetett. Az volt az érzése, hogy nem sok ideje maradt, és az volt a kívánsága, hogy még egyszer utoljára láthassa a feleségét. De a vírus fertőző volt volt, így az orvosok figyelmeztették őket, hogy maradjanak távol egymástól.

Katie nem törődött a kockázatokkal. Inkább egy rövid és boldog életet akar élni, mint egy hosszú és nyomorúságos életet. Tehát Katie meghívta Daltont, hogy látogassa meg őt Kentuckyban.

Katie sem érezte túl jól magát; A teste elutasította az új tüdőt. Az orvosok nem tudták, mi legyen a következő lépés, és azt mondták a családjának, hogy készüljenek fel a legrosszabbra. A család úgy érezte, hogy Katie nem fogja megélni a Decembert, ezért támadt egy ötletük. Mivel Dalton és Katie együtt akarták ünnepelni az utolsó karácsonyt, a két család úgy döntött, hogy kivesznek szabadságot: Idén a karácsonyt szeptemberben ünneplik meg. Elindultak az előkészületek és Dalton készen állt a nagy útra feleségéhez.

A holmija be voltak csomagolva, és készen állt az utazásra, de Daltonnak már nem volt lehetősége, hogy elutazzon. Sajnos, komplikáció lépett fel, és a fiú meghalt szeptember 17-én.

Katie-nek nem volt esélye, hogy még egyszer utoljára a karjaiban tarthassa őt, de élete utolsó óráiban videó chateltek. Látta és hallotta, mielőtt elhunyt, és megkapta az esélyt, hogy elmondja neki, mennyire szereti.

fibrozis2

Ahogy Katie szeptemberben karácsonyozott a családjával és a barátaival, azt mondta: “Találkozok vele hamarosan.”

És igaza volt: öt nappal Dalton halála után, Katie követte őt.

A két halálos-beteg szívszorító története emlékeztet a “Csillagainkban a hiba” című bestsellerre.

Csakúgy, mint Hazel és Augustus a könyvből, Katie és Dalton is megtalálták egymást, szerették egymást, és elveszítették egymást. De remélhetőleg ők újra találkoznak, valahol, valahogy, és ezúttal örökre …

Ez az igaz szerelem: Néhány ember éveket tölt azzal, hogy megtalálja, míg mások soha sem találják meg.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏